Πρωταπριλιά: Και όμως ισχύουν – Μαλλιά για το καθάρισμα των θαλασσών και ο ιός της φιλικότητας

Πρωταπριλιά: Και όμως ισχύουν – Μαλλιά για το καθάρισμα των θαλασσών και ο ιός της φιλικότητας
shutterstock

Δέκα ιστορίες που έκαναν την Πρωταπριλιά τον γύρο του κόσμου μέσω των ΜΜΕ αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Την Πρωταπριλιά τίμησαν και φέτος πολλά διεθνή ΜΜΕ, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που η ζωή ξεπερνάει κάθε φαντασία. Αυτό συνέβη και την Πέμπτη (01/04) όταν έκαναν τον γύρο του κόσμου ειδήσεις, που με την πρώτη ματιά φάνταζαν πρωταπριλιάτικα αστεία, αλλά ήταν πέρα και πέρα αληθινές.

Ακολουθούν οι 10 καλύτερες που θα μπορούσαν να οφείλονταν στο πνεύμα της ημέρας αλλά δεν ήταν:

1. Το φαγητό σε αεροπλάνο μπορεί να μην είναι αρεστό σε πολλούς για ένα εντυπωσιακό γεύμα, αλλά μια υπηρεσία που προσφέρει ακριβώς αυτό σε ένα σταθμευμένο αεροσκάφος έχει μεγάλη πέραση. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ιαπωνίας, η All Nippon Airways, άρχισε να πουλά εισιτήρια για δείπνο στον διάδρομο – στα 540 δολάρια ένα γεύμα – την Τετάρτη και έχει ήδη προσθέσει περισσότερες θέσεις για τον Απρίλιο μετά την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει, όπως αναφέρει το BBC.

2. Ο γνωστός καλλιτέχνης Will.i.am περιέγραψε τη διατροφή του ως “liquidarian”, λέγοντας ότι αρνείται να μασήσει φαγητό τις Δευτέρες. Είπε ότι από τα Χριστούγεννα τρώει μόνο στερεά τρόφιμα σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Τις άλλες μέρες, όλα τα γεύματά του είναι μίξεις και πίνει χυμό κάθε δύο ώρες, είπε στο podcast του Table Manners, σύμφωνα με την Sun.

3. Ένα φιλικό προς το περιβάλλον κομμωτήριο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα μαλλιά των πελατών για να βοηθήσει στον καθαρισμό των ωκεανών. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος Gemma Hill, είπε: “Τα μαλλιά δεν απορροφούν νερό αλλά απορροφούν λάδι.” Μετά το κούρεμα, τα μαλλιά θα συλλεχθούν και θα χρησιμοποιηθούν για να φουσκώσουν για την απορρόφηση των παράκτιων πετρελαιοκηλίδων, όπως αναφέρει το Edinburgh Evening News.

4. Έχει κατασκευαστεί μια σαύρα ρομπότ που μπορεί να ανέβει στους τοίχους όπως το πραγματικό ερπετό. Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Sunshine Coast στην Αυστραλία, δημιούργησε το ρομπότ για να μελετήσει τις κινήσεις των σαυρών και τι τις καθιστά τόσο αποτελεσματικές. Διαπίστωσαν ότι, για σαύρες και ρομπότ, η προσέγγιση “Goldilocks”, δηλαδή να μην πηγαίνει ούτε πολύ γρήγορα ούτε πολύ αργά, είναι η καλύτερη, σύμφωνα με το New Scientist.

5. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μαζί της ένα κουτί με σοκολάτες, έτσι ώστε κανείς άλλος να μην μπορεί να τις φάει, ισχυρίζεται ένα νέο ντοκιμαντέρ του ITV. Την αποκάλυψη έκανε η λαίδη Πάμελα Χικς, δεύτερη ξαδέλφη της βασίλισσας.

6. Ένας μυστηριώδης ιός επηρεάζει τις μαύρες αρκούδες στις ΗΠΑ, καθιστώντας τις πιο φιλικές από το συνηθισμένο απέναντι στον άνθρωπο. Έχει εξαπλωθεί στις πολιτείες της Νεβάδα και της Καλιφόρνια, όπου σε μια περίπτωση μια νεαρή αρκούδα φαινόταν απόλυτα άνετη γύρω από μια ομάδα ανθρώπων, παίρνοντας ένα μήλο και τρώγοντάς το στην πίσω αυλή τους. Δυστυχώς, εάν δεν αντιμετωπιστεί, η σπάνια κατάσταση μπορεί να είναι θανατηφόρα, όπως αναφέρει η Daily Star.

7. Ένα πόνι διάσωσης ανέλαβε ασυνήθιστο ρόλο κατά τη διάρκεια του lockdown, παραδίδοντας μυθιστορήματα σε μέλη μιας λέσχης βιβλίων. Το πόνι ο Μίκι παρέχει την υπηρεσία στα μέλη του Hullavington Book Group στο Wiltshire, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να συναντώνται διαδικτυακά, αναφέρεται στο BBC.

8. Οι περισσότεροι άνθρωποι ελπίζουν να φύγουν από το σούπερ μάρκετ με γεμάτο το αυτοκίνητό τους από τα ψώνια, αλλά αντ΄ αυτού ένας άτυχος άντρας στο Νέο Μεξικό βρήκε 15.000 μέλισσες στο όχημά του. Ο πελάτης, ο οποίος είχε αφήσει το παράθυρό του ανοικτό ενώ έκανε τα ψώνια του, δεν πρόσεξε το σμήνος των μελισσών μέχρι να αρχίσει να οδηγεί. Ευτυχώς γι’ αυτόν, ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας κατάφερε να βγάλει με ασφάλεια τα έντομα, σύμφωνα με τους New York Times.

9. Ο αστέρας της Μαίρη Πόπινς, Ντικ βαν Ντάικ, έχει θεαθεί με χούφτες μετρητά στο δρόμο. Ο 95χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε να βγάζει χρήματα από μια τράπεζα και στη συνέχεια να τα μοιράζει στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, σε άτομα που περίμεναν σε ουρά σε έναν οργανισμό που βοηθά αυτούς που δεν εργάζονται να βρουν δουλειές, όπως αναφέρει ο  Independent.

10. Ένα κόμικ για τη νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν πρόκειται να εκδοθεί. Ακολουθεί τα βήματα άλλων που πήραν αυτό τον δρόμο, συμπεριλαμβανομένων των Ντόλι Πάρτον και Μητέρας Τερέσας. Ένα αντίστοιχο βιβλίο ζωγραφικής θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το βιβλίο όταν θα δημοσιευτεί αργότερα τον τρέχοντα μήνα. Είναι μέρος της σειράς βιβλίων “Female Force”, που εστιάζει σε γυναίκες που έχουν κάνει τη διαφορά σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει η Daily Express.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα