Απεργία στα Δημόσια Νοσοκομεία – “Στα κτίρια πέφτουν ακόμα και οι σοβάδες”

Απεργία στα Δημόσια Νοσοκομεία – “Στα κτίρια πέφτουν ακόμα και οι σοβάδες”
Φωτογραφία από παλαιότερες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία προχωρούν σε κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, με στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 13:00 για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, με βασικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Η πορεία ξεκίνησε από τον κόμβο των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακου και πέρασε αρχικά από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή όπου οι διαδηλωτές πέταξαν ψηφοδέλτια και χαρτονομίσματα με τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας όπου αρχικά έστησαν μια κάλπη που έγραφε «υποχρεωτικά ένας σταυρός στο ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κάλπη τοποθετήθηκε για τους 12.000 συμβασιούχους οι οποίοι παραμένουν σε κατάσταση ομηρειας. Στη συνέχεια τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κρέμασαν ένα μεγάλο πανό απέναντι από το υπουργείο στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Αντιπροσωπεία δέκα ατόμων μπήκε στο υπουργείο όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ενώ μετά την είσοδο υπήρξε μικροένταση στην πόρτα το υπουργείου καθώς ήθελαν ακόμη πενταμελή να εισέλθουν.

Γιαννακός: Στα νοσοκομεία πέφτουν ακόμη και οι σοβάδες

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων που μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, βασικά αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης είναι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα.

Ο Μιχάλης Γιαννακός έκανε λόγο για ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό ενώ κατήγγειλε πως στα νοσοκομεία πέφτουν ακόμη και οι σοβάδες, όπως είπε,  καθώς εδώ και χρόνια δεν γίνονται συντηρήσεις στα κτίρια, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εισπράττουν την έντονη δυσαρέσκεια των νοσηλευόμενων αλλά και των συγγενών τους.

Ανέφερε επίσης πως στο Υπερταμείο έχουν περάσει και νοσοκομεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα