Αποσυνδέει ο ΕΟΦ το θάνατο της 63χρονης με το εμβόλιο

Αποσυνδέει ο ΕΟΦ το θάνατο της 63χρονης με το εμβόλιο
Εμβόλιο της Astrazeneca 2021 Kemal Softic/AP

Με ανακοίνωσή του ο οργανισμός αναφέρει ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν συνδέουν τον θάνατο της 63χρονης προχθές στο Ίλιον με τον εμβολιασμό της λίγη ώρα πριν.

Επιβεβαιώνει ο ΕΟΦ τις αρχικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρόσφατος θάνατος μίας γυναίκας μετά τον εμβολιασμός της, δεν συνδέεται με τη χορήγηση του εμβολίου. Ειδικότερα ο οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση για την 63χρονη που έχασε τη ζωή της στο Ίλιον, λίγο μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astrazeneca μ την οποία σημειώνει πως τα μέχρι σήμερα στοιχεία δε δείχνουν κάποια σύνδεση μεταξύ θανάτου και εμβολίου.

Η 63χρονη γυναίκα είχε μεταβεί στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον και αφού εμβολιάστηκε έμεινε στο κέντρο στο Ίλιον το προβλεπόμενο διάστημα. Στη συνέχεια αποχώρησε για το σπίτι της χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση. Λίγα όμως μέτρα από το κέντρο αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Άμεσα ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού του κέντρου, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν δυστυχώς έφυγε από την ζωή.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος ενημερώθηκε όπως απαιτείται για το περιστατικο, με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο θάνατος της δε σχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διαδικασία της νεκροψίας νεκροτομής, ο ιατροδικαστής βρήκε ένα παλαιό έμφραγμα το οποίο φαίνεται να οδήγησε στο πνευμονικό οίδημα και έχουν σταλεί και δείγματα για ιστολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάτι άλλο.

Σημειώνεται ότι η 63χρονη έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα