Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της Δέλτα – Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι

Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της Δέλτα – Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι
Κόσμος στο Σύνταγμα Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους. Έκανε λόγο για αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Για πανδημία των ανεμβολίαστων μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος προανήγγειλε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και έκανε λόγο για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης αναφερόμενος στη μετάλλαξη δέλτα.

Εχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων” σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ακόμη ότι τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000.

“Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους. Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό με πάνω από 75.000 εμβολιασμούς την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση. Υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά. Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει” κατέλήξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα