Εμβόλιο κορονοϊού Moderna: Κίνδυνος καθυστέρησης στις παραδόσεις

Εμβόλιο κορονοϊού Moderna: Κίνδυνος καθυστέρησης στις παραδόσεις
Εμβόλιο κορονοϊού shutterstock

Ο Γάλλος επικεφαλής της Moderna προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ότι παράταση των διαπραγματεύσεων θα σημαίνει καθυστέρηση στις παραδόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων για την αγορά του εμβολίου κατά της Covid-19 κινδυνεύει να καθυστερήσει τις παραδόσεις, καθώς άλλες χώρες έχουν προτεραιότητα αφού υπέγραψαν συμφωνίες εδώ και μήνες.

«Είναι σαφές ότι η καθυστέρηση, δεν θα περιορίσει την συνολική ποσότητα, θα καθυστερήσει την παράδοση», δήλωσε ο Γάλλος Στεφάν Μπανσέλ σε συνέντευξή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει κράτηση για 100 εκατομμύρια δόσεις από τις αρχές του Αυγούστου και «έχουμε ήδη πολλά εκατομμύρια δόσεις σε στοκ» στις ΗΠΑ, έτοιμες να παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές μόλις δοθεί η άδεια κυκλοφορίας, αναμφίβολα τον Δεκέμβριο, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, 16 Νοεμβρίου, η Moderna ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά 94,5%. Τα αποτελέσματα της Moderna είναι παρόμοια με εκείνα της εταιρείας Pfizer και μεγαλώνουν τις ελπίδες πως τα εμβόλια θα είναι σύντομα έτοιμα και θα μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποίησαν μια εξαιρετικά καινοτόμα και πειραματική προσέγγιση στο σχεδιασμό των εμβολίων τους.

“Η συνολική αποτελεσματικότητα ήταν αξιοσημείωτη… είναι μια υπέροχη μέρα”, δήλωσε ο Ταλ Ζακ, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα