ΕΟΔΥ: Νέος πρόεδρος ο Θεοκλής Ζαούτης στη θέση του Αρκουμανέα - Ποιος είναι

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η αντικατάσταση του κ. Αρκουμανέα από τον Υπουργό Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Στον Καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κ. Θεοκλή Ζαούτη κατέληξε η Κυβέρνηση για την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη συναντήθηκε σήμερα με τον Καθηγητή στον οποίο και ανέθεσε τις νέες του αρμοδιότητες.

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ομότιμος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, µε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, καθώς και Σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας στην ανάπτυξη κλινικών κατευθυντήριων γραμμών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνταγογράφησης πρωτοκόλλων για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι µέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.

Από το 2018 είναι Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, ενός από τους κορυφαίους Οργανισμούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοιμώξεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέχει τη θέση του Προέδρου του Ειδικού Τμήµατος Παιδιατρικής της Ομάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντιμικροβιακή Διαχείριση.

Είναι Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Καταπολέμηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και Μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP).

Έχει περισσότερες από 270 επιστημονικά αξιολογημένες δημοσιεύσεις, τις περισσότερες στον τομέα των παιδιατρικών λοιμώξεων, µε επίκεντρο τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, την αντιμικροβιακή χρήση και αντοχή και τον εµβολιασμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΟΔΥ
SHARE:

24Media Network