Επιδημιολόγος: Θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα κορονοϊού

Επιδημιολόγος: Θέμα χρόνου το δεύτερο κύμα κορονοϊού
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού Eurokinissi

Θέμα χρόνου είναι ενα δεύτερο κύμα πανδημίας, σύμφωνα με τον Τάκης Παναγιωτόπουλο, μέλος της επιτροπής του του Υπουργείου Υγείας. Δεν απέκλεισε το να επιβληθεί ξανά καραντίνα.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας αν δεν εφαρμοστούν με συνέπεια τα μέτρα ανέφερε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ “μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορονοιού αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα ήπια μέτρα που έχουν δηλωθεί δηλαδή η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown”.

“Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα κρούσματα αλλά δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου του δεύτερο κύμα της πανδημίας”, το οποίο, όπως ο ίδιος σημείωσε, μπορεί να είναι και πριν από το φθινόπωρο. Τόνισε οτι “οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την μικρή κυκλοφορία του ιού ωστόσο εξακολουθεί να κυκλοφορεί” και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως υπάρχει μια διάχυτη χαλάρωση.

Αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια και ανέφερε την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα