Επιτροπή Εμβολιασμών: Εξετάζεται η χορήγηση 3ης δόσης στους άνω των 30 ένα 4μηνο μετά από τη δεύτερη

Επιτροπή Εμβολιασμών: Εξετάζεται η χορήγηση 3ης δόσης στους άνω των 30 ένα 4μηνο μετά από τη δεύτερη
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2021 Matt Rourke/AP Photo, File

Τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένει η Κυβέρνηση προκειμένου η τρίτη δόση να χορηγείται στους άνω των 30 ετών μετά από 4 και όχι 6 μήνες από τη δεύτερη. Η προαναγγελία Μητσοτάκη στη Βουλή.

Προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω ο πληθυσμός έναντι του κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από το Βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι ζήτησε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη δυνατότητα η τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού να χορηγείται μετά από 4 και όχι 6 μήνες από τη δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό για τους άνω των 30 ετών, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία αρκετά που να δείχνουν ότι αυτό μπορεί να γίνει σε νεότερες ηλικίες ήτοι στους 18-30. Σημειώνεται δε ότι η τρίτη δόση εμβολίου δεν έχει εγκριθεί για τα παιδιά από 18 ετών και κάτω.

Να τονίσουμε ακόμη ότι η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική και ακόμη για τους άνω των 60 όταν λήξει στους 7 μήνες από τη δεύτερη δόση το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα υπάρχει πρόστιμο.

Τι είχε πει η Μαρία Θεοδωρίδου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα 29/11 η πρόεδρος της Εθνκής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είχε αναφέρει ότι: είναι το ελάχιστο που βάζουν τους 6 μήνες και αυτό δεν έχει οριοθετηθεί αυθαίρετα, αλλά παρακολουθώντας την μείωση των αντισωμάτων σε πληθυσμιακές μελέτες και παράλληλα και τις πιθανότητες επαναλοίμωξης από κορονοϊό. Η διαφορά, ας πούμε, μεταξύ του 5ου μήνα και του 6ου μήνα είναι 0,2% να είναι μεγαλύτερη η συχνότητα της επαναλοίμωξης στους 6 μήνες σε σχέση με τον 5ο”.

Ανέφερε δε ότι “πολλές φορές αυτό που σταθμίζεται είναι και η αποφυγή μεταβολών που μπορούν να μπερδέψουν το εμβολιαστικό σχήμα. Πάντως, γενικά, οι απόψεις μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με τα νεότερα επιστημονικά στοιχεία που μπορούν να προστεθούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα