EpiVacCorona: Ξεκινούν οι δοκιμές της γ΄φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου

EpiVacCorona: Ξεκινούν οι δοκιμές της γ΄φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου
A lab technician looks at a computer screen during research on coronavirus, COVID-19, at Johnson & Johnson subsidiary Janssen Pharmaceutical in Beerse, Belgium, Wednesday, June 17, 2020. Janssen Pharmaceutical hopes to begin clinical trials on a potential vaccine for COVID-19 in the middle of the summer. (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού κατοχυρώθηκε επισήμως την Τετάρτη με την ονομασία EpiVacCorona.

Η Ρωσία ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του δεύτερου υποψηφίου εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο την ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού κατοχυρώθηκε την Τετάρτη (30/09) επίσημα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία ανακοίνωσε ότι «το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector πήρε την άδεια για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε».

Το εμβόλιο κατοχυρώθηκε με την ονομασία EpiVacCorona.

Το Ινστιτούτο Vector στις 24 Ιουλίου πήρε την άδεια από το ρωσικό υπουργείο Υγείας για την έναρξη των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε εθελοντές. Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε στις 27 Ιουλίου. Η τελική ομάδα εθελοντών, αποτελούμενη από 20 άτομα, που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα ανακοίνωσε επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα ξεκινούσαν οι κλινικές δοκιμές της λεγόμενης φάσης ΙΙΙ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα