Γιατροί για απογευματινά χειρουργεία: Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα

Διαβάζεται σε 2'
Χειρουργείο δημόσιου νοσοκομείου
Χειρουργείο δημόσιου νοσοκομείου InTime

Αντιδρά, εκ των υστέρων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά στα απογευματινά χειρουργεία και προκηρύσσει για την Πέμπτη στάση εργασίας και συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό».

Στάση εργασίας την Πέμπτη από τη 1:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι προκηρύσσει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και καλεί τους γιατρούς σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Παράλληλα καλεί τους γιατρούς να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό φακελάκι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής.

«Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής. Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν πελατεία».

Οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα, όπως χαρακτηρίζουν τον νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Τι ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

  • Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα