Γυμναστήρια: Ανοίγουν με διπλή μάσκα και Self Test

Γυμναστήρια: Ανοίγουν με διπλή μάσκα και Self Test
Shutterstock

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται να ανοίξουν τα γυμναστήρια με εβδομαδιαίο self test και διπλή μάσκα. Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για άλλα θέματα.

Τα πρωτοκολλά που θα ισχύσουν για τα γυμναστήρια συζήτηση σήμερα στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, και αποφάσισε να εισηγηθεί την υποχρέωση 1 self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους αλλά και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης μέτρων.

Τονίζεται ότι τα γυμναστήρια θα πρέπει να μεριμνούν για την τήρηση αποστάσεων και τα λοιπά μετρά υγιεινής. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά και ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 31 Μαΐου έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής και των χώρων δεξιώσεων.

Η Επιτροπή επίσης εισηγήθηκε και την αλλαγή στις συγκεντρώσεις σε θρησκευτικούς χώρους σε 1 άτομο ανά 15 τμ από 25 τμ.

Η Επιτροπή σε γενικές γραμμές φαίνεται πως είναι ακόμη επιφυλακτική με τα περεταίρω ανοίγματα καθώς διαπιστώνεται αυξημένο ιικό φορτίο ειδικά στα αστικά κέντρα. Οι χώροι των γυμναστηρίων εξάλλου είναι κλειστοί και η μετάδοση ιών είναι πιο εύκολη ακόμη.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει και περαιτέρω χαλάρωση στους περιορισμούς του λιανεμπορίου αλλά στις λαϊκές όπου τώρα επιτρέπεται το 50% των πάγκων.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθούν εκ νέου τα θέματα σχετικά με την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας αλλά και τη μουσική στην εστίαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα