Γκάγκα: “Όχι στο μοριακό τεστ για τους εμβολιασμένους λόγω της μεγάλης αναμονής”

Γκάγκα: “Όχι στο μοριακό τεστ για τους εμβολιασμένους λόγω της μεγάλης αναμονής”
Κόσμος έξω από Φαρμακείο SOOC

Να μην φοβόμαστε, να μην πανικοβληθούμε αλλά να προσέχουμε συνέστησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα αναφορικά με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον είναι έντονη και πάνω από 60% μέχρι τώρα, καταγράφουν οι μετρήσεις, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση την Πέμπτη (30/12) για την πορεία της πανδημίας.

Υπενθύμισε τα μέτρα προστασίας και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην μεταφέρουμε τον ιό μέσα στα σπίτια μας. «Να μην φοβόμαστε, μην πανικοβληθούμε, αλλά να προσέχουμε», είπε.

Αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που παρατηρείται και έχει να κάνει με την αιμοδοσία και έκανε έκκληση για να δώσουμε αίμα, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθειά μας.

Με τις μεγάλες ουρές και την ατελείωτη αναμονή για pcr test η κ. Γκάγκα συνέστησε μετά από θετικό rapid test να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας και να μην διενεργείται μοριακό. «Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι». Διευκρινίζεται ότι το θετικό ράπιντ τεστ ισχύει για τους εμβολιασμένους ενώ οι ανεμβολίαστοι καλούνται να κάνουν PCR.

Νωρίτερα και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. τάχθηκε υπέρ της λήψης ράπιντ τεστ αντί μοριακού: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και επιθυμούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid test με ένα PCR, γεγονός που δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται σε ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν να επιβεβαιώνουν το θετικό rapid με PCR» είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα