Η καραντίνα σε στρεσάρει; Τρεις ασυνήθιστοι τρόποι που διώχνουν το άγχος

Η καραντίνα σε στρεσάρει; Τρεις ασυνήθιστοι τρόποι που διώχνουν το άγχος
Η ζωή σε καραντίνα AP

Τρόποι να αντιμετωπίσεις το στρες και να μην το αφήσεις να σε υπερνικήσει. Γιατί η ζωή είναι μικρή για να είναι τόσο αγχωτική.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην καραντίνα δεν είναι φυσιολογικές για έναν άνθρωπο. Στιγμές, μπορεί να αισθάνεσαι ότι κάνεις ένα διάλειμμα από την τυπική καθημερινότητα στην οποία έχεις συνηθίσει μια ζωή. Στην πρώτη καραντίνα πολλοί από εμάς παραδέχτηκαν ότι ξεκουράστηκαν, ότι πέρασαν χρόνο με τα παιδιά τους, ότι ανακάλυψαν νέα χόμπι ή ότι είχαν επιπλέον χρόνο για σκέψη. Η θετική πλευρά των πραγμάτων είναι πάντα αυτή που μας κρατάει στην επιφάνεια οπότε είναι εξαιρετικά πολύτιμη.

Από ‘κει και πέρα το ενδεχόμενο να κολλήσεις τον ιό, το να μην ξέρεις πότε θα τελειώσει όλο αυτό που περνάμε για να πάμε παρακάτω, οι ανησυχίες για τα οικονομικά, τα επαγγελματικά και γενικά όλες εκείνες οι αμέτρητες σκέψεις που φωλιάζουν στο μυαλό μας θέλοντας και μη, ένα πράγμα γεννούν: το άγχος. Το οποίο αν το αφήσεις να σε κυριεύσει, σωματοποιείται και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία τα «παντρεύεσαι» ακόμα και μετά τη λήξη του lockdown.

Δείτε τους τρόπους που προτείνει το ladylike.gr, για να αντιμετωπίσεις το στρες και να μην το αφήσεις να σε υπερνικήσει. Υπάρχουν και είναι γνωστοί σε όλους. Κι αγχολυτικά έχει ο καθένας μας τα δικά του. Από τη γυμναστική και τα αιθέρια έλαια, μέχρι τη μαγειρική και τα ατέλειωτα video calls με φίλους και γνωστούς. Πέραν όμως των γνωστών και δοκιμασμένων τρόπων, υπάρχουν και μερικές ακόμα μέθοδοι, ακόμα πιο σύντομες ενδεχομένως και σε κάθε περίπτωση πιο ασυνήθιστες που αξίζει να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου και να καταφεύγεις κάθε φορά που νιώθεις ότι το άγχος σού σφίγγει το λαιμό και το κεφάλι, σε αποσυντονίζει και γενικά σού τρώει ανεξέλεγκτα τη ζωή.

Όταν έχεις δύσπνοια, ρηχή αναπνοή ή ταχυπαλμία από το άγχος

Κάθισε με ίσια την πλάτη και σούφρωσε τα χείλη σου σαν να κρατάς ένα νόμισμα ανάμεσά τους. Είσπνευσε μετρώντας ως το τέσσερα, κράτα την αναπνοή σου μετρώντας πάλι ως το τέσσερα και έκπνευσε από τη μύτη σου. Κάν’ το για μερικά λεπτά και παρατήρησε πώς θα αισθανθείς μετά. Πρόκειται για μια άσκηση αναπνοής που οφείλουμε στην Κουνταλίνι Γιόγκα, η οποία δίνει έμφαση στην ενέργεια και την επαφή με το πνεύμα μας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον διαλογισμό.

Σήκωσε ψηλά τα πόδια σου

Ακόμα μια τεχνική που χρωστάμε στη Γιόγκα. Πρόκειται για τη στάση βιπαρίτα καράνι, η οποία είναι κατάλληλη για αρχάριους. Ξαπλώνεις στο πάτωμα, σηκώνεις τα πόδια σου και τα ακουμπάς στον τοίχο για μερικά λεπτά, πλησιάζοντας τα οπίσθιά σου όσο πιο κοντά στο τοίχο μπορείς. Μια στάση που κάνει το σώμα να χαμαλώνει και βοηθάει στην ηρεμία του νου, αιματώνοντας τον εγκέφαλο που έχει «στραγγιστεί» καθισμένος στην καρέκλα μια ολόκληρη μέρα (τηλεργασία εδώ).

Παίξε το υπερβολικό άγχος στα δάχτυλα

Το ακραίο άγχος δεν είναι δα και κάτι σπάνιο. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις- εκτός από το να αγχώνεσαι επειδή αγχώνεσαι- είναι να προσπαθήσεις να επανεκκινήσεις τον εαυτό σου ασκώντας πίεση σ’ ένα σημείο μεταξύ του δεύτερου και τρίτου κόμπου των δαχτύλων σου. Φέρε τον αντίχειρά σου κάτω από το μεσαίο δάχτυλο. Θα νιώσεις ένα μαλακό, ελαφρώς οδοντωτό σημείο στη μέσα πλευρά του δαχτύλου σου, όταν η παλάμη σου είναι ορθωμένη. Άσκησε μέτριας έντασης πίεση στο σημείο για λίγα λεπτά για να επαναφέρεις την ισορροπία σου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα