Κικίλιας: Πώς θα εμβολιαστούν όσοι δεν μπόρεσαν λόγω της κακοκαιρίας

Κικίλιας: Πώς θα εμβολιαστούν όσοι δεν μπόρεσαν λόγω της κακοκαιρίας
Εμβολιασμοί στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" στο Μαρούσι. Eurokinissi

Τον άμεσο επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για εμβόλιο κορονοϊού που χάθηκαν ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν σύντομα με SMS.

Με μήνυμα που θα λάβουν τις επόμενες μέρες οι πολίτες εκείνοι που δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια, θα γίνει η ενημέρωση για το νέο τους ραντεβού μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την επιδημία του νέου κορονοϊού ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην άμεση αντίδραση ως προς τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό, “προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών όπως είπε γι’ αυτό αναβλήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού”. Σημείωσε δε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό αυτών των ραντεβού και θα αποσταλεί μήνυμα για ημέρα και ώρα εμβολιασμού στους πολίτες.

Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου και όπως είπε μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες. Δηλαδή αυτοί που είχαν προσέλθει αλλά και σε μια επιχείρηση 24 ωρών πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και στο κέντρο της Αμυγδαλέζας πάνω από 250 φιλοξενούμενοι. Επίσης υγειονομικοί και στρατιωτικοί.

Σχετικά με την πορεία της επιδημίας, όπως επεσήμανε ο υπουργός, στο σύνολο της επικράτειας υπάρχουν 449 κενές ΜΕΘ σε σύνολο 1322.

Ειδικότερα όσον αφορά στην Αττική 559 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες 489 ενώ 110 είναι κενές.

Επίσης από τις 650 κλίνες covid ΜΕΘ στην Επικράτεια οι 351 είναι κατειλημμένες.

Στην Αττική δε από τις 240 κλίνες ΜΕΘ covid οι 204 είναι ήδη κατειλημμένες ήτοι μόλις 36 (15%) είναι διαθέσιμες.

Ο Υπουργός τόνισε ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων και σε άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως στην Αχαΐα, την Εύβοια, το Ρέθυμνο, την Ηλία, την Κορινθία, την Θάσο, την Αργολίδα, τη Βοιωτία , την Κεφαλλονιά, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο , τα Γιάννενα και το Ηράκλειο. Στις δε μεγάλες περιφέρειες υπάρχει σταθεροποίηση και αυτό δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Σχετικά με την πορεία των εμβολισμών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι σήμερα μέχρι το απόγευμα έχουν γίνει 25.137 εμβολιασμοί, με την προσέλευση να φτάνει στο 89%. Πλέον έχουμε φτάσει σε πάνω από 600 χιλιάδες ήτοι 5,71% κάλυψη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους συγκεριμενοποίησε τη διαδικασία για τα νέα ραντεβού. Όπως είπε όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες νωρίτερα, για την ώρα και ημέρα εμβολιασμού τους.

Συγκεκριμένα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα του αρχικού ραντεβού. Η δεύτερη ομάδα, δηλαδή οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, θα εμβολιαστούν επίσης την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή με τον ίδιο τρόπο. Η δε τρίτη ομάδα των 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες των οποίων αναβλήθηκαν χθες τα ραντεβού, οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου σε μία κατ’ εξαίρεση διαδικασία καθώς τις Κυριακές δε γίνονται εμβολιασμοί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα