Κικίλιας: Θα εισηγηθώ lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε σκληρότερο Lockdown Eurokinissi

Η κάλυψη των ΜΕΘ κατά 71% στην Αττική και η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά δείχνουν το δρόμο για το πλέον σκληρό μέτρο. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Εάν και τα σημερινά στοιχεία δείξουν ότι η επιδημία κινείται ανοδικά, θα εισηγηθώ τη λήψη ενός αυστηρού lockdown όπως το Μάρτιο για σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε το πρωί της Τρίτης 9/2 ο Βασίλης Κικίλιας. Ειδικότερα ο Υπουργός σημείωσε ότι με δεδομένο ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα (09.02.2021) είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Κικίλιας – Ανησυχία από τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι χθες η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε στο 71% έναντι 62% πριν μία εβδομάδα, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό θεωρείται ότι με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 11% τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 9 ετών, ήτοι σε περίπου 400.

Τόνισε ότι τα κρούσματα κορονοϊού έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο το τελευταίο διάστημα και ότι αν συνεχίσουν έτσι τις επόμενες μέρες εισερχόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα. Επίσης ότι πλέον οι συνολικές νοσηλείες λόγω covid στη χώρα έχουν φτάσεις τις 1890 αυξημένες κατά 300 σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Επίσης η ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα σημειώνει ότι πολλοί δήμοι στην Αττική βρίσκονται σε κακή επιδημιολογική κατάσταση.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Κικίλιας – Τα νέα μέτρα είναι δουλειά της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η εισήγηση των μέτρων είναι βέβαια δουλειά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι και θα αποφανθούν σχετικά με τις εισηγήσεις τους προς την Κυβέρνηση.

Από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι πολύ πιθανόν η Επιτροπή να πρέπει να συνεδριάσει σαν ολομέλεια νωρίτερα.

Ο υπουργός απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα για τα σχολεία, σημείωσε όμως τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ένα lockdown τύπου Μαρτίου προβλέπει το κλείσιμο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα