Κορονοϊός: Σπάνε ρεκόρ τα κρούσματα σήμερα - Αναμένονται πάνω από 3400

Κορονοϊός: Σπάνε ρεκόρ τα κρούσματα σήμερα - Αναμένονται πάνω από 3400
AP

Την πλέον άσχημη εικόνα από την πορεία της επιδημίας κορονοϊού στην χώρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Κατακόρυφη άνοδος κρουσμάτων και διασωληνώσεων.

Στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναμένεται να διαμορφωθούν τα κρούσματα σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμώνται σε πάνω από 3400. Παράλληλα το πλέον άσχημο στοιχείο είναι και η αύξηση των διασωληνώσεων, που πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ των 622 στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η κατάσταση της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει πλέον ανεξέλεγκτη με το τρίτο κύμα να δείχνει πολύ πιο επιθετικό από το δεύτερο το Νοέμβριο. Το δε χειρότερο είναι ότι αυτό εκδηλώνεται έντονα στη μητρόπολη της χώρας, στην Περιφέρεια Αττικής, κάτι που έχει ιδιαίτερα μεγάλο αντίκτυπο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων ήταν τα 3316 στις 12/11 ενώ το ρεκόρ διασωληνώσεων αποτυπώθηκε στα στοιχεία 3 εβδομάδες μετά το ρεκόρ. Ο σημερινός συνδυασμός ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνώσεων μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αναγκών σε ΜΕΘ και των νοσηλειών ευρύτερα το επόμενο διάστημα.

ΕΟΔΥ: Διπλάσια νέα κρούσματα σήμερα στην Αττική με βάση τα λύματα.

Σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων σήμερα μια πρώτη εικόνα ανακοίνωσε το πρωί ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον οποίο σχεδόν διπλάσια κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική με βάση τις αναλύσεις των λυμάτων από τους εργαστηριακούς ελέγχους του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 8 έως 14 Μαρτίου 2021. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΕΟΔΥ το διάστημα αυτό παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου 2021 στο φορτίο κορονοϊού στα αστικά λύματα και συγκεκριμένα οι τάσεις κυμαίνονται από +41% στη Λάρισα έως και +1000% στα Χανιά.

Παράλληλα εμφανής είναι η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αποψινή ενημέρωση ό Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει την "ενσωμάτωση" στο ΕΣΥ για περιστατικά covid της Ευρωκλινικής Παίδων με 60 κρεβάτια απλής νοσηλείας. Πληροφορίες επίσης θέλουν κλινική στον Πειραιά του ομίλου Βιοϊατρικής να συνδράμει το ΕΣΥ όπως και το Metropolitan General.

Σήμερα επίσης να αναφέρουμε ότι αποφασίστηκε και η μετατροπή σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, καθώς οι ανάγκες για νοσηλεία ασθενών με covid παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα ραγδαία αύξηση.

Οι υγειονομικές αρχές σημειώνουν πως το ΕΣΥ πιέζεται έντονα αλλά για την ώρα αντέχει και πως ακόμη υπάρχουν περιθώρια νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ παρά τον έντονο κορεσμό. Παράλληλα αναμένεται διεύρυνση της συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για το ποιες ακόμη κλινικές θα συνδράμουν νοσηλεύοντας non covid περιστατικά, όπως αναφέραμε.

Χθες ήταν μία από τις πλέον δύσκολες μέρες στο μέτωπο της επιδημίας, καθώς καταγράφηκαν 1.533 κρούσματα σε σύνολο μόλις 12.459 τεστ. Την ίδια στιγμή, είχαμε ρεκόρ διασωληνομένων και θανάτων για το 2021 με 605 και 59 συμπολίτες μας αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κρούσματα, Κρούσματα Σήμερα, Νοσοκομεία
SHARE:

24Media Network