Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για τα μέτρα – Τι εξετάζεται

Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για τα μέτρα – Τι εξετάζεται
Χώρος εστίασης. Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής μπαίνει το μεσημέρι η παράταση ή μη των μέτρων που ισχύουν κατά του κορονοϊού. Τα δύο σενάρια.

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να εισηγηθεί την παράταση ή όχι των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η άνοδος των θανάτων και των νοσηλιεών προβληματίζει. Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 106 θανάτους και 673 διασωληνωμένους ενώ οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 475.

Παρά τους αριθμούς στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση μέσα στο επόμενο διάστημα, κρατώντας έτσι στο “τραπέζι” των αποφάσεων την άρση ορισμένων μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το σκεπτικό είναι πως ο αριθμός των κρουσμάτων και η μεταδοτικότητα μειώνονται, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον, που ήδη αφορά το 80% των περιπτώσεων, θα επικρατήσει πλήρως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ευελπιστώντας έτσι σε αποκλιμάκωση των νοσηλειών και ελπίζοντας πως ο κορονοϊός θα καταστεί ενδημικός από τον Μάρτιο.

Τα δύο σενάρια για τα μέτρα

Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την άρση της απαγόρευσης μουσικής στη διασκέδαση και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα από την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, σε αυτό το πρώτο σενάριο, η σκέψη είναι να καταργηθεί και το ωράριο στην εστίαση από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει παράταση όλων των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα και έτσι η άρση τους να δρομολογηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

Το μέτρο πάντως που φαίνεται πως θα μείνει σε ισχύ για αρκετό καιρό ακόμη αφορά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, τουλάχιστον σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version