Μόσιαλος: Πιο ανησυχητικό το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού

Μόσιαλος: Πιο ανησυχητικό το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού
AP Photo/Thanassis Stavrakis

"Δεν μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη" ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος και τάχθηκε υπέρ της λογικής "ακορντεόν". Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZenaca.

Δεν έχουμε περάσει στο τρίτο κύμα της πανδημίας, παλεύουμε να ελέγξουμε το δεύτερο.  Τρίτο κύμα σημαίνει χιλιάδες κρούσματα και μεγάλη επιβάρυνση στις εντατικές, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής της πολιτικής υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε ότι ακόμη δεν υπάρχει ανησυχία για τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής και υπογράμμισε ότι υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια όπως της Pfizer και της Moderna που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη μετάλλαξη.

Πιο πολύ με ανησυχεί το βρετανικό στέλεχος, τόνισε ο καθηγητής και προέβλεψε ότι αν γίνει διασπορά θα έχουμε πολύ  περισσότερα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ελπίδα είναι να μην επικρατήσει το στέλεχος μέσα στον Φεβρουάριο και να φτάσουμε τον Μάρτιο ,όπου οι δραστηριότητες θα γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε

Οι εταιρίες , είπε, αναπτύσσουν εναλλακτικά εμβόλια για το νέο στέλεχος, όμως θα απαιτηθούν δυο με τρεις μήνες ώστε να είμαστε έτοιμοι και μετά βεβαίως τίθεται το ζήτημα της παραγωγής του εμβολίου.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca  διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα μη αποτελεσματικότητας και επέμεινε ότι η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια καθυστέρησης ως προς τους εμβολιασμούς. Τάχθηκε τέλος υπέρ της λογικής ακορντεόν καθώς όπως εξήγησε διαφορετικά θα φτάναμε σε ένα παρατεταμένο lockdown με τεράστιες επιπτώσεις  στην οικονομία αλλά και στη ψυχολογία των παιδιών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα