Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: "Χρειαζόμαστε περισσότερους - Δεν θα εφαρμοστούν αντικίνητρα για μη εγγραφή"

Θάνος Πλεύρης
Θάνος Πλεύρης SOOC

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα που αρχικά είχαν προβλεφθεί για μη εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό και τόνισε ότι το σύστημα χρειάζεται περισσότερους επιστήμονες.

Παρά τα όσα είχαν αρχικά προβλεφθεί, τα αντικίνητρα για τη μη εγγραφή των πολιτών στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Οπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας "έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον Προσωπικό Γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα.

Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί".

Και συμπλήρωσε: "Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς, γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές. Λόγου χάρη, στην Αττική ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή την στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1,5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά. Στην Αττική πράγματι η κάλυψη είναι μικρότερη".

Επίσης, με απόφαση Πλεύρη εντάσσονται στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού όλες οι παθολογικές ειδικότητες.

Σύμφωνα με την απόφαση ως Προσωπικοί Ιατροί, ορίζονται και οι ιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θανάσης Πλεύρης, Προσωπικός γιατρός
SHARE:

24Media Network