ΠΟΕΔΗΝ: 5.000 υγειονομικοί νόσησαν με κορονοϊό - 18 νεκροί

Γιατροί στην Πρέβεζα
Γιατροί στην Πρέβεζα EUROKINISSI

Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας 49χρονος πνευμονολόγος χωρίς υποκείμενα νοσήματα - Στο νοσοκομείο και η σύζυγός του με τα 4 παιδιά τους.

Στους 5.000 φθάνει ο αριθμός των υγειονομικών που νόσησαν με κορονοϊό εκ των οποίων οι 300 χρειάστηκε να εισαχθούν νοσοκομεία, ενώ 18 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με ενημέρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως την Τρίτη διασωληνώθηκε 49χρονος πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Λαμίας, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, που εργάζεται εκ περιτροπής στην κλινική COVID του νοσοκομείου, αποτελώντας τον 14ο υγειονομικό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, σύμφωνα με το voria.gr.

Μαζί με τον γιατρό που διασωληνώθηκε λόγω του κορονοϊού κόλλησε και η οικογένειά του. Η σύζυγός του νοσηλεύεται μαζί με τα τέσσερα μικρά παιδιά τους, χωρίς όμως σοβαρά συμπτώματα.

Παράλληλα η Ομοσπονδία καταγγέλλει πως οι θάνατοι των υγειονομικών δεν καταγράφηκαν ως εργατικό ατύχημα, γεγονός που φέρνει σε απόγνωση τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό επισημαίνεται πως «έχουν εξασφαλισθεί εμβόλια μόνο για το 40 με 50% του συνόλου των υγειονομικών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Η προθεσμία συμμετοχής έκλεισε», ενώ γίνεται γνωστό πως την Παρασκευή στις 12:15 θα εμβολιαστεί στο Δρομοκαΐτειο ο πρόεδρος τής, Μιχάλης Γιαννάκος.

Καταλήγοντας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει τη σημαντικότητα του εμβολιασμού και καλεί να προχωρήσει άμεσα και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Νοσοκομεία
SHARE:

24Media Network