Σοβαρές ελλείψεις στα φάρμακα των φορέων του ιού HIV

Σοβαρές ελλείψεις στα φάρμακα των φορέων του ιού HIV

Στον αέρα οι θεραπείες δεκάδων φορέων του ιού HIV AIDS. Για τις ελλείψεις φαρμάκων διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και προχωρά σε μηνύσεις

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου, που διοργάνωσε σήμερα ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», απαιτώντας την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία.

«Σήμερα προχωρήσαμε σε αυτή την πυροσβεστική πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της κατάστασης, η οποία φαίνεται να δρομολογείται» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Τσιακαλάκης, υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης του Συλλόγου «Θετική Φωνή». Επισήμανε παράλληλα ότι «η πηγή του προβλήματος είναι ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα αγοράζονται από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων» και ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του.

Ο κ. Τσιακαλάκης ανέφερε ότι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση, που αποτελεί, όπως είπε, «κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: AIDS
SHARE:

24Media Network