Τάσος Θεοδωρόπουλος: Εγώ να ψοφήσω, με τα νέα παιδιά τι θα γίνει; Δεν υπάρχουν φάρμακα για τον HIV στα νοσοκομεία

Τάσος Θεοδωρόπουλος: Εγώ να ψοφήσω, με τα νέα παιδιά τι θα γίνει; Δεν υπάρχουν φάρμακα για τον HIV στα νοσοκομεία

Μήνυμα αγωνίας από τον δημοσιογράφο Τάσο Θεοδωρόπουλο που αναφέρει πως δεν υπάρχουν τα φάρμακα της αντιρετροϊκής αγωγής στα νοσοκομεία της χώρας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή εκατοντάδων ανθρώπων

Ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος φέρνει στη δημοσιότητα ένα φλέγον ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων που λαμβάνουν αγωγή για τον HIV.

“Έχω ξενυχτήσει γράφοντας 14 συνεχόμενες ώρες για σινεμά, για πολιτική, για όλες τις υποχρεώσεις μου απέναντι στις δουλειές μου και περιμένω ταυτόχρονα απάντηση από το νοσοκομείο μου το ΛΑΪΚΟ αν σήμερα θα γίνει παραλαβή των αντιρετροίκών φαρμάκων μου των οποίων η λήψη λόγω έλλειψης έχει διακοπεί εδώ και τρεις εβδομάδες ακυρώνοντας ουσιαστικά τη θεραπεία μου και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μου αλλά και πολλών άλλων”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook.

“Ενδεικτικά, έχω να μάθω το ιικό μου φορτίο από εξετάσεις Απριλίου επειδή δεν λειτουργούν τα μηχανήματα. ΚΑΠΟΙΟΣ, ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? KI ENTAΞΕΙ, ΕΓΩ ΝΑ ΨΟΦΗΣΩ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΩ, ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ? MIA EΓΚΥΟΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ? Σε λίγη ώρα ξεκινάνε τα ψυχαγωγικά πρωινάδικα, αλλά το θέμα δεν πουλάει χωρίς μελό. Στο θάνατό μου όμως, σίγουρα θα μου κάνουν αφιέρωμα”, γράφει, εκφράζοντας μια κραυγή αγωνίας των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τα φάρμακα για την αντιρετροϊκή αγωγή τους.

Ο δημοσιογράφος που είχε αποκαλύψει τον περασμένο Απρίλιο ότι είναι φορέας του HIV, καταγγέλλει ότι η κατάσταση σε άλλα νοσοκομεία της χώρας είναι ακόμη χειρότερη και εκφράζει την αγωνία του καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία όλων των οροθετικών που αδυνατούν να λάβουν την αγωγή τους.

Γράφει μάλιστα πως παλαιότερα είχε επικοινωνήσει με συναδέλφους του δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για το ζήτημα, αλλά του είχαν γυρίσει την πλάτη.

Η σειρά των αναρτήσεων του:

 

 

 

Το ζήτημα της έλλειψης των απαραίτητων φαρμάκων από τα ελληνικά νοσοκομεία είχε τεθεί και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος  Θετική Φωνή, το  Κέντρο Ζωής και η  PRAKSIS με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα AIDS στην οποία βρέθηκε και το NEWS 247.

Τα υψηλά ποσοστά διαγνώσεων σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης της νόσου, η κλιμακούμενη έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων στα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας, η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και αντιδραστηρίων για τη μέτρηση του ιικού φορτίου και οι ανεπαρκείς παρεμβάσεις από την πλευρά της πολιτείας για την προαγωγή της ενημέρωσης, της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και για την καταπολέμηση του στίγματος, που βασίζονται κατά κύριο λόγο στις πρωτοβουλίες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σχηματοποιούν τα βασικά προβλήματα, όπως παρουσιάστηκαν από τις διοργανώτριες ΜΚΟ.

Βήμα – βήμα το τεστ για τον HIV

Υπό θεραπεία βρίσκονται αυτή τη στιγμή 7.700 άτομα, ενώ προβληματισμός υπάρχει σχετικά με τα αντιρετροϊκά φάρμακα, μιας και εμφανίζεται έλλειψη σε φαρμακεία συγκεκριμένων νοσοκομείων, όπως τόνισε ο διευθυντής της “Θετικής Φωνής” Γιάννος Λιβανός.

Σημειώνεται πως η θεραπεία για τον HIV συνήθως περιλαμβάνει 3 ή περισσότερα αντιρετροϊκά φάρμακα. Ο συνδυασμός αυτός που ονομάζεται HAART (αντιρετροϊκή θεραπεία υψηλής δραστικότητας), έχει σκοπό την αναστολή της δημιουργίας ιϊκών αντιγράφων, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς και τον αριθμό των λαμβανομένων δισκίων.

Στόχος των ΜΚΟ και του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι όλοι οι φορείς και οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα αυτά και να προληφθούν οι μελλοντικές ελλείψεις. Για αυτό το λόγο έχει κατατεθεί και σχετικό αίτημα για δημιουργία διακομματικής επιτροπής στη Βουλή. Για το αίτημα δεν υπάρχει ακόμη κάποια απάντηση από την Πολιτεία, ενώ αξίζει να τονιστεί πως στη χώρα μας δεν υπάρχει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV παρά τις εξαγγελίες από το 2008 και μετά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα