Πάιατ για την 82η ΔΕΘ: Εντυπωσιάστηκα από το έργο που γίνεται στα πανεπιστήμια

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη  Τζέφρεϊ Πάιατ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και για την επόμενη, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ

"Η Κίνα ανέβασε ψηλά τον πήχη όπως είπα και ο ίδιος στον Κινέζο ομόλογό μου", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας στην 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα σχέδια των ΗΠΑ, καθώς είναι η επόμενη τιμώμενη χώρα (στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη δυναμική παρουσία αμερικάνικων εταιρειών, όχι μόνο για την εβδομάδα που διαρκεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά όλο το χρόνο.

Η 83η ΔΕΘ μπορεί να λειτουργήσει με κατεύθυνση την ενίσχυση των σχέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα και των συνεργειών στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας, της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας, όπως είπε.

“Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από την επίσκεψή μου στη ΔΕΘ ήταν το έργο που γίνεται στα πανεπιστήμια και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ακούω πολύ εντυπωσιακές ιστορίες από νέους ανθρώπους, επιχειρηματίες, που επενδύουν στην έρευνα, παράγοντας γνώση αλλά και κέρδος”, πρόσθεσε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

"Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και 52 εβδομάδες μπροστά μας να προετοιμαστούμε", τόνισε.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικάνικες εταιρείες για την τουριστική αγορά της Ελλάδας ενώ χαρακτήρισε την πορεία του ελληνικού τουρισμού “succes story”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ

ADVERTISING

SHARE: