Χαμένο παιχνίδι

Χαμένο παιχνίδι
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΑΤΙ Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός, αλλά παραβλέπει ότι το κυβερνητικό "οικόπεδο" στο οποίο θέλει να "χτίσει" το νέο σχήμα είναι "καμένο"

Η Πυροσβεστική δεν επικοινωνούσε με την Αστυνομία και τούμπαλιν. Η Αστυνομία ενεργούσε χωρίς συνεννόηση με την Πυροσβεστική και η Πυροσβεστική χωρίς συνεννόηση με την Αστυνομία. Και οι υπουργοί; Ένας εξ αυτών, εκείνος που είχε πει ότι δεν υπήρξαν «επιχειρησιακά λάθη», ο Νίκος Τόσκας, πήγε με χρονοκαθυστέρηση σπίτι του. Καμιά εκατοστή από αυτούς που περίμεναν να λειτουργήσει το κράτος, πήγαν στον άλλο κόσμο, ενώ οι υπουργοί που συντόνιζαν τους ασυντόνιστους υπηρεσιακούς παράγοντες παρέμειναν στις θέσεις τους.

Κατά τα λοιπά ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, η αυθαίρετη δόμηση, τα περιφραγμένα οικόπεδα και γενικώς ο κακός μας ο καιρός. Ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο πρωθυπουργός. Αυτός που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και το βράδυ της μεγάλης τραγωδίας άκουγε όλους αυτούς που «παραίτησε», να του λένε αυτά που ήθελε να ακούσει. Και εκείνος βέβαια να υπαινίσσεται «οργανωμένο σχέδιο». Που δεν υπήρξε, μια και η κυβέρνηση, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, φρόντισε η ίδια να υλοποιήσει το δικό της… ανοργάνωτο σχέδιο.

Αφού λοιπόν δεν έπιασε το «κόλπο» με το «οργανωμένο σχέδιο», τέθηκε σε εφαρμογή το «κόλπο» με τα «αυθαίρετα». Η ώρα της μπουλντόζας και η δική του ώστε να δείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Από τη στιγμή που το… απροσδόκητο χάλασε τη φιέστα της εξόδου από τα μνημόνια, από τη στιγμή που… γελάνε ακόμη και οι δορυφόροι με τις θεωρίες συνωμοσίας, η μπουλντόζα και ο ανασχηματισμός είναι τα τελευταία χαρτιά του πρωθυπουργού.

Είναι θέμα χρόνου να μάθουμε, πόσο έτοιμος και αποφασισμένος είναι μαζί με τα αυθαίρετα, να «γκρεμίσει» και την κυβέρνηση του. Δηλαδή, να τολμήσει έναν δομικό ανασχηματισμό. Προσωπικά δεν το πιστεύω. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τον εαυτό του. Απλά, χρησιμοποιεί τον ανασχηματισμό για να κερδίσει χρόνο, με σκοπό να ιδεολογικοποιήσει την τραγωδία. Θέλει να βάλει ταμπέλες στους νεκρούς ώστε να επιρρίψει τα κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Παίζει το τελευταίο του χαρτί κι αυτό τον καθιστά περισσότερο επικίνδυνο για τον ίδιο, κατ’ επέκταση και για τη χώρα. Γνωρίζει ότι είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός, αλλά παραβλέπει ότι το κυβερνητικό «οικόπεδο» στο οποίο θέλει να «χτίσει» το νέο σχήμα είναι «καμένο», αφού είναι το ίδιο στο οποίο είναι και θα παραμείνει εγκλωβισμένος. Γιατί ο πρωθυπουργός, θα το γράψω όσο πιο απλά γίνεται, έπαιξε και έχασε. Έπαιξε επικοινωνιακά ποντάροντας στην καλή του τύχη με την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά τώρα δεν έχει καμία τύχη να παίξει επικοινωνιακά με τα μνημόσυνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα