Anadolu: Το Προξενείο μας στην Αθήνα δέχθηκε επίθεση

Anadolu: Το Προξενείο μας στην Αθήνα δέχθηκε επίθεση
ΑΘΗΝΑ-Μπογιές στο τουρκικό προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό, στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου, πέταξε την Τετάρτη ομάδα αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα. (Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό των δραστών - Έχουν προσαχθεί 4 άτομα - Καταδικάζει την επίθεση το Υπ.Προ.Πο

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης μέλη του Ρουβίκωνα στο Τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.

Η είδηση μεταδίδεται από το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, το οποίο αναφέρει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο από την επίθεση έσπασαν τζάμια στην αίθουσα αναμονής.

Αναλυτικά, το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων:

“Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας δέχθηκε επίθεση αργά την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο, Oya Yazar.

Ο Yazar δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu πως μια ομάδα 15-20 ατόμων έφτασαν στο σημείο που βρίσκεται το Προξενείο το βράδυ της Τετάρτης και άρχισαν να πετάνε κόκκινες μπογιές στους τοίχους του κτιρίου.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση. Ωστόσο, έσπασαν τα τζάμια στην αίθουσα αναμονής του Προξενείου. Οι επιτιθέμενοι διέφυγαν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η ομάδα που ονομάζεται Ρουβίκωνας και αυτοπροσδιορίζεται ως αντικυβερνητική-αναρχική, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Η ελληνική αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό”.

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στο Indymedia από μέλη του Ρουβίκωνα, αναφέρεται το μήνυμα: “Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται…”.

Καταδικάζει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη την επίθεση

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη”.

Αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις υπόπτους και τους προσήγαν στην ΓΑΔΑ, όπου εξετάζονται για την συμμετοχή τους ή όχι στο περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα