Κρεμλίνο σε Λευκό Οίκο: Φέρτε αποδείξεις ή αλλιώς πάψτε

default image

Για "απρεπείς" δηλώσεις κάνει λόγο η Μόσχα, αναφορικά με τις πληροφορίες που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και θέλουν τη Ρωσία να εμπλέκεται στην αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ

Εντείνεται ο “ηλεκτρονικός ψυχρός πόλεμος” ΗΠΑ – Ρωσίας, με αφορμή τις έρευνες που έχουν διαταχθεί από το Λευκό Οίκο, αναφορικά με την εμπλοκή της Μόσχας στην επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και την εισβολή Ρώσων χάκερ στα αρχεία των Δημοκρατικών.

Τα δημοσιεύματα εξ Αμερική δίνουν και παίρνουν με κάποια από αυτά να κάνουν λόγο για ευθεία σύνδεση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα σχέδια ανατροπής των εκλογών. Το Κρεμλίνο απάντησε για του εκπροσώπου Τύπου Ντιμίτρι Πεσκόφ. “Πρέπει να πάψουν να μιλούν ή να φέρουν επιτέλους αποδείξεις. Ειδάλλως, όλα αυτά είναι απλώς απρεπή”.

Η απάντηση έρχεται έπειτα από την αναφορά της CIA που έβλεπε – σε αντίθεση βέβαια με άλλες μυστικές υπηρεσίες, αλλά και το FBI – σύνδεση της κυβερνοεπίθεσης με τη Ρωσίας. Πάνω σε αυτή την έκθεση στηρίχτηκε ο Λευκός Οίκος που σημείωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως πίσω από το χακάρισμα των Δημοκρατικών κρύβεται η Ρωσία. Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε: “Είναι ξεκάθαρο πως αν μια ξένη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, επιχειρεί να διαταράξει την ακεραιότητα των εκλογών μας, πρέπει να αντιδράσουμε.

Τι αναφέρει η Wikileaks;

Το ρωσικό δίκτυο RT, το οποίο μπήκε επίσης στο στόχαστρο των αμερικανικών ΜΜΕ ως ναυαρχίδα της επιχείρησης διαδικτυακού επηρεασμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης υπέρ των θέσεων της Μόσχας, παραθέτει την άποψη βετεράνου της υπηρεσίας πληροφοριών της Αμερικής (NSA) που “καίει” τους συναδέλφους του στη CIA.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν διαρροή και όχι χακάρισμα

Ο William Binney, πρώην τεχνικός διευθυντής της NSA και πληροφοριοδότης των Wikileaks, σημειώνει πως το θέμα των αρχείων του Δημοκρατικού Κόμματος, αφορά σε διαρροή και όχι σε χακάρισμα. “Όλα τα στοιχεία δείχνουν διαρροή και όχι χακάρισμα. Η διαρροή απαιτεί φυσική παρουσία για την απόσπαση πληροφοριών – μέσω κάποιου μέσου αποθήκευσης – και είναι και ο μόνος τρόπος τέτοια αρχεία να έχουν αντιγραφεί και αφαιρεθεί, χωρίς να μείνει κάποιο ηλεκτρονικό αποτύπωμα στον σέρβερ”.

Αν η CIA πρόκειται να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δείξει τα ίχνη της επίθεσης

Όπως αναφέρει ο Binney, οι κατηγορίες της CIA θα πρέπει να υποστηριχθούν σε αποδείξεις. “Αν η CIA πρόκειται να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να δείξει τα ίχνη της επίθεσης, την πορεία που πήρε αυτή και πως μεταφέρθηκαν τα αρχεία από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών στους Ρώσους και στη Wikileaks. Όμως απέτυχαν να κάνουν κάτι τέτοιο”.

Η Κλίντον και μια σειρά από ανθρώπους κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση και προφανώς οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες ενίσχυαν μια τέτοια αντίδραση, καθώς αυτή θα σήμαινε “νέο Ψυχρό Πόλεμο” και τρισεκατομμύρια στα ταμεία τους

Για τον ίδιο, η όλη υπόθεση είναι υποκινούμενη πολιτική. “Η Κλίντον και μια σειρά από ανθρώπους κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση και προφανώς οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες ενίσχυαν μια τέτοια αντίδραση, καθώς αυτή θα σήμαινε “νέο Ψυχρό Πόλεμο” και τρισεκατομμύρια στα ταμεία τους. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα για να εξακολουθήσει κανείς να κάνει κάτι τέτοιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα