ΠΑΙΔΕΙΑ

Ειδήσεις και νέα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλα όσα αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2018: Τι "έδειξαν" τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων για τις επιδόσεις των υποψηφίων

Τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 - Κάτω από τη βάση η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων στα ΕΠΑΛ.

Δύο νέες εκπαιδεύσεις αιχμής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δύο νέες εκπαιδεύσεις αιχμής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πόσο πραγματικά καινούργιο και διαφορετικό είναι το θέμα της διαχείρισης της εμπειρίας πελάτη; Πώς οργανώνω το μίγμα καναλιών, φυσικών, ψηφιακών και υβριδικών; Πώς σχεδιάζω και βελτιστοποιώ την εμπειρία πελάτη μέσα από τα διάφορα σημεία επαφής;

Ο ΟΜΗΡΟΣ κυρίαρχος στα εκπαιδευτικά πράγματα του Πειραιά

Ο ΟΜΗΡΟΣ κυρίαρχος στα εκπαιδευτικά πράγματα του Πειραιά

ΠΑΙΔΕΙΑ

Την πολύ ισχυρή του παρουσία στην κοινωνική και εκπαιδευτική ζωή του Πειραιά επιβεβαίωσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ» με τη «2η Γιορτή Εκπαίδευσης» που πραγματοποιήθηκε από 7 έως 10 Ιουνίου 2018 στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2018».

Σύγχρονα προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας και κοινωνίας

Σύγχρονα προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας και κοινωνίας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συχνά αμφισβητείται η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών των δημόσιων πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και τις εξελίξεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Εικόνα αρχείου. Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων 2018.

Πανελλήνιες 2018: Πώς πρέπει να συμπληρώσει ένας μαθητής το μηχανογραφικό για τα Πανεπιστήμια

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Σπύρος Μιχαλούλης, δίνει βασικές οδηγίες για την λογική και τα μυστικά της συμπλήρωσης μηχανογραφικού από τους μαθητές της Γ'Λυκείου, μετά την έκδοση της βαθμολογίας στις Πανελλήνιες.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας

Πανελλήνιες 2018: Πτωτικές τάσεις στις βάσεις για Πολυτεχνεία και Ιατρικές - "Θολό" το τοπίο στο 1ο πεδίο

Πού αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις, ανά επιστημονικό πεδίο. Τι δείχνει η στατιστική ανάλυση της βαθμολογίας. Σε ποιες σχολές και τμήματα αναμένεται "γκρέμισμα", που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μικρές αυξομοιώσεις στις βάσεις.

Εκδήλωση Παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αθήνα

Εκδήλωση Παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αθήνα

ΠΑΙΔΕΙΑ

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει αναφορά στα προγράμματα σπουδών, στα δίδακτρα, στη στέγαση, στη διαδικασία εισαγωγής, στο πρόγραμμα Erasmus, και στις διεθνείς αναγνωρίσεις του Πανεπιστημίου.

Πανεπιστήμιο στη Στερεά Ελλάδα ζήτησε ο Μπακογιάννης από τον Γαβρόγλου

Πανεπιστήμιο στη Στερεά Ελλάδα ζήτησε ο Μπακογιάννης από τον Γαβρόγλου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε πως η περιοχή έχει αδικηθεί αναφορικά με τον σχεδιασμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζήτησε διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση από όλους τους φορείς

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Κινητά τηλέφωνα τέλος στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ

Απαγορεύονται τα κινητά και τα tablets για μαθητές στα σχολεία, επιτρέπονται για τους καθηγητές - Απαγορεύεται ακόμη η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές καθώς και η χρήση καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΡΙΤΗ 5/6/2018

Να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές- ο απολυτήριος τίτλος σπουδών χρησιμοποιείται από τον κάτοχό του ως τυπικό προσόν για ποικίλες χρήσεις γεγονός που είναι δυνατόν να εκθέσει τον κάτοχο του απολυτηρίου σε διακρίσεις με βάση τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Στιγμή από την ανακοίνωση των βάσεων για τα Γενικά Λύκεια της χώρας. (EUROKINISS/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Τι κι αν δεν πέτυχες υψηλές βαθμολογίες; Ιδού το "έξυπνο" plan B με τμήματα και σχολές

Από ποια σχολή όταν αποφοιτάς, βρίσκεις άμεσα δουλειά; Το News24/7 παρουσιάζει τη λίστα με σχολές και τμήματα χαμηλών μορίων, αλλά υψηλών προοπτικών, με τη συμβολή του Δρ. Κ. Κότιου και της επιστημονικής ομάδας Employ. Αναλυτικά, οι ευκαιρίες στο "πλούσιο" μηχανογραφικό που ίσως δεν γνώριζες.

Στιγμιότυπο από εξέταση κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Φινάλε με 4 μαθήματα στα ΕΠΑ.Λ. – Δείτε τα θέματα

Με τέσσερα μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ., κλείνει ο κύκλος της εξεταστικής περιόδου για τις Πανελλήνιες 2018. Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών. Αύριο ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανατροπές στις βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τι πραγματικά σημαίνει η «γενναία» αύξηση των εισακτέων φέτος και πώς επηρεάζει τις βάσεις εισαγωγής 2018. Το «στίγμα» από τα βαθμολογικά κέντρα, η «ανατροπή» του νέου ΠΔΑ και της κατάργησης του 4ου Πεδίου, αλλά και οι πρώτες εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο. Που θα σημειωθεί αύξηση και πού «βουτιά» στα μόρια εισαγωγής. Αναλύει στο News24/7 ο Στ. Στρατηγάκης.

Στιγμιότυπο από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Το Ι.Κ.Υ. στηρίζει φοιτητές ευπαθών κοινωνικών ομάδων – Αναλυτικά οι υποτροφίες

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος – υποτροφίας σε 3.685 φοιτητές. Αναλυτικά, το ύψος του επιδόματος, ποιοι δικαιούνται να κάνουν αίτηση και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πρώτη άφιξη του super speed από τη Θεσσαλονίκη στο λιμάνι Σκοπέλου

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα απόφαση μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για την επιστροφή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στη νησιωτική Ελλάδα, έλαβαν τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας. Αναλυτικά τι θα ισχύσει και ποιες οι προθεσμίες

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης

Με τα θέματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες για τον μεγαλύτερο όγκο υποψηφίων. Αναλυτικά οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια "ΣΤΟΧΟΣ" και "ΘΕΣΜΟΣ". Τι σχολιάζουν εκπαιδευτικοί και ΟΕΦΕ. Ποιες οι περσινές επιδόσεις στα ίδια μαθήματα.

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης

Με τα θέματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιες για τον μεγαλύτερο όγκο υποψηφίων. Συνέχεια με ειδικά μαθήματα. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τις απαντήσεις, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "ΘΕΣΜΟΣ".

Πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

ΠΑΙΔΕΙΑ

Βατά τα θέματα στα Λατινικά, απαιτητικά και με πρωτότυπους τύπους ασκήσεων τα ζητούμενα στη Χημεία και επικεντρωμένα σε όλη τη θεωρία του βιβλίου, τα ερωτήματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ποιες οι «παγίδες» στα σημερινά μαθήματα και πού δυσκολεύτηκαν οι μαθητές. Αναλυτικά οι απαντήσεις και τα σχόλια καθηγητών στο News24/7

Συνέχεια των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).Στιγμιότυπα από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Αναλυτικά τα θέματα στα τρία μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού που θα καθορίσουν τις φετινές βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τις απαντήσεις

Στιγμιότυπο από εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Τις επιπτώσεις της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία, εξέταζε το ζητούμενο με τα περισσότερα μόρια στην Ιστορία. Πιο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι, τα θέματα σε Φυσική και Ιστορία. Το σύνολο των κεφαλαίων εξετάστηκε στην Ανάπτυξη Εφαρμογών. Τι σχολιάζουν εκπαιδευτικοί στο News24/7. Αναλυτικά, οι απαντήσεις.

Φωτογραφίες αρχείου

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Με τρία κρίσιμα μαθήματα των τριών Ομάδων Προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2018 για τα Ενιαία Λύκεια. Δείτε αναλυτικά τι έπεσε στους μαθητές. Μείνετε συντονισμένοι στο News24/7 για τις απαντήσεις

Πανελλήνιες 2018: Σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών διαγωνίζονται τα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2018: Σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών διαγωνίζονται τα ΓΕΛ

Με τρία κρίσιμα μαθήματα των τριών Ομάδων Προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2018 για τα Ενιαία Λύκεια. Τι πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι. Αναλυτικά το πρόγραμμα και για τα ΕΠΑ.Λ.

Στιγμιότυπο από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Τα θέματα στα πέντε μαθήματα των ΕΠΑ.Λ.

Σε πέντε μαθήματα εξετάστηκαν σήμερα Τρίτη οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αναλυτικά τα θέματα. Συνέχεια αύριο με μαθήματα Προσανατολισμού για τα ΓΕΛ