Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Σύσσωμη καταδίκη από πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Σύσσωμη καταδίκη από πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα

Την καταδίκη τους για τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο πρωθυπουργός και πολιτικά κόμματα

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

“Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης”, καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Βούτσης: Ενέργεια που έχει στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο». Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Μητσοτάκης: Σφαίρες κατά της Δημοκρατίας

«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

ΝΔ: Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

Δυστυχώς μεσολάβησαν μόλις τρεις ημέρες από τη στιγμή που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξαν το θέμα στη Βουλή δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη στον ΑΝΤ1. Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει αμέσως να εξιχνιασθεί. Επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, πρόσθεσε.

Απαντώντας στις ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε νέα ανακοίνωση: «Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες».

ΚΚΕ: Ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν.

Επίθεση από το Ποτάμι σε Τόσκα – Παρασκευόπουλο

“Επικίνδυνα ανίκανος ο Ν.Τόσκας . Ζητώ την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις” δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκης .

“O άνθρωπος που κατάργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και επέτρεψε την έξοδο από τις φυλακές σε εκατοντάδες εγκληματίες αδιακρίτως ας μην συμπεριφέρεται ως ουδέτερος καθηγητής. Οι ευθύνες του κ.Παρασκευόπουλου απέναντι στην κοινωνία είναι τεράστιες και δεν ξεπλένονται με δηλώσεις μεταμέλειας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Καμμένος – ΑΝΕΛ: Τρομοκρατική ενέργεια εν μέσω αποκαλύψεων

Με ανάρτησή του στο τουίτερ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημειώνει ότι «Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια». Όπως προσθέτει ο κ. Καμμένος, «κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα κόμματα πρέπει να φυλάσσονται, όπως και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να μην ερχόμαστε κατόπιν εορτής, να κάνουμε  απλά διαπιστώσεις.  

ΔΗΜΑΡ: Το ‘οικοσύστημα ζούγκλας’ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό

H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με αυτόματα όπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αστυνομικοί και περίπου 30 εργαζόμενοι στα γραφεία βρέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της αδυναμίας του κράτους να τους προστατέψει από ένοπλες ομάδες» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Η  δημιουργία όμως ενός “οικοσυστήματος ζούγκλας” δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να αδιαφορεί για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις βίας που αν συνεχιστούν σύντομα θα γίνουν και  δολοφονικές. Οφείλει να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της. Η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών και προτεραιότητα  για όλους όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου. Η εμφατική αδυναμία  να αντιμετωπιστεί  το γαϊτανάκι των επιθέσεων πλήττει ξεκάθαρα τη δημοκρατία. Επιτέλους δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή στην βία!  Η επίθεση έγινε  μάλιστα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το debate της κεντροαριστεράς.   Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι οι σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν δημοκρατική και προοδευτική απάντηση στις επερχόμενες διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: φθηνή αντιπολίτευση από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα.

Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα