Φάμελλος: Τυχοδιωκτική η παρουσία Σαμαρά στο συλλαλητήριο

Φάμελλος: Τυχοδιωκτική η παρουσία Σαμαρά στο συλλαλητήριο

Αναφορικά με τα θέματα που διαχειρίζεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο κ.Φάμελλος τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 πως τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το τέλος πλαστικής σακούλας θα επιστραφούν στους πολίτες με έργα για το περιβάλλον

Είναι τυχοδιωκτική και υποκριτική η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο χθεσινό συλλαλητήριο γιατί συμμετείχε στις εξελίξεις που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλον και Ενέργειας , Σωκράτης Φάμελλος.

Σημείωσε ότι από το 1991 οι κυβερνήσεις είτε αποδέχτηκαν τον όρο Μακεδονία, είτε σύνθετη ονομασία, είτε άφησαν κενά.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησαν οι άλλοι και μάλιστα προς όφελος της χώρας.

Για τον φόρο χρήσης πλαστικής σακούλας είπε ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται, σε έξι μήνες θα επιστρέψουν στους πολίτες με έργα για το περιβάλλον.

Για τη διαχείριση απορριμμάτων είπε ότι είναι θέμα των δήμων και γι' αυτό πρέπει να ενηλικιωθούν.

Σημείωσε ότι με τον νόμο για την ανακύκλωση, οι δήμοι θα πληρώνουν στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής με βάση τα κιλά απορριμμάτων. Σημείωσε ότι αυτό πρέπει να το περάσουν και στους πολίτες. Όπως είπε, οι δημότες να πληρώνουν δημοτικά τέλη σύμφωνα με τα κιλά απορριμμάτων και όχι με τα τετραγωνικά μέτρα. Τόνισε ότι έχουν εγκριθεί 20 μεγάλα έργα και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι επέλεγαν τα μεγάλα έργα για να τα πάρουν οι εργολάβοι και όχι πολλά μικρά για την κοινωνία.

Για τον αιγιαλό, είπε ότι η αρμοδιότητα πέρασε από τους δήμους σε αρμόδιο φορέα.

Αναφερόμενος στους δασικούς χάρτες, είπε ότι δεν είναι μπαμπούλας, αντίθετα δίνει λύσεις. Όπως είπε μπορεί να εξαιρεθεί από αναδασώσεις ένα αγρόκτημα, ενώ θα βοηθήσει την βόσκηση αλλά οργανωμένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συλλαλητήριο, Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το συλλαλητήριο τελείωσε, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Παρουσίες: Από την Καϊλή στον Ψωμιάδη και από τον Σαμαρά στον Μιχαλολιάκο

Τόσκας: 'Απολύτως ακριβή' τα στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο

ADVERTISING

SHARE: