Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Διαβάζεται σε 3'
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Aris Oikonomou / SOOC

Ξανά στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη (08/02), στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ίδια στιγμή που οι καταλήψεις συνεχίζονται.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να συμπορευτούν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

24ωρη απεργία ανακοίνωσε και Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού που στηρίζει με τη σειρά της το κάλεσμα στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού, αναφέρει πως αύριο κηρύσσει και η ίδια 24ωρη απεργία προκειμένου να στηρίξει τους φοιτητές ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Μάλιστα τονίζει πως “το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας“.

“Όλοι στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/2 στις 12:00 στα Προπύλαια. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές!”, καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, σημειώνοντας, σε δελτίο Τύπου, ότι με αποφάσεις για τη συνέχεια του αγώνα ολοκληρώνεται ακόμα ένας γύρος Γενικών Συνελεύσεων στην Αθήνα και σε όλη την χώρα.

“Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί – Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

“Ο υπουργός ετοιμάζεται να θέσει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές μίλησαν: ‘Απορρίπτεται! Να μην κατατεθεί!’ ας ακούσουν επιτέλους την πλειοψηφία! Το αγωνιστικό ποτάμι των φοιτητών που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο δυναμώνει και δεν γυρίζει πίσω!

Στη συκοφαντία και την καταστολή της κυβέρνησης, στην πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης απαντάμε με ακόμα πιο αποφασιστικό αγώνα. Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί, μας πεισμώνει!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας

Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη (8/2), καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και να συμπορευτούν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η ομοσπονδία αναφέρει πως η στάση εργασίας θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου «προκειμένου να εκφραστεί η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο στις κινητοποιήσεις όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλων» συμπληρώνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα