Η “ηλεκτρική” περιοδεία της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία για τη ΔΕΗ

default image

Κλιμάκια βουλευτών της ΝΔ σε Φλώρινα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο. Όχι σε αλά ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποιήσεις, ναι σε είσοδο «στρατηγικού επενδυτή» στη ΔΕΗ

Σε ημέρα πανεξόρμησης στη Δυτική Μακεδονία για τη ΔΕΗ έχει ορίσει η ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή. Κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφτούν πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και απασχολούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στην επιχείρηση προκειμένου να προβάλουν τις θέσεις της ΝΔ.

Η Μαρία Σπυράκη θα επισκεφτεί την Κοζάνη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τη Φλώρινα, ο Σταύρος Καλαφάτης την Πτολεμαΐδα, ο Κώστας Κατσαφάδος και ο Χρήστος Μπουκώρος το Αμύνταιο της Φλώρινας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΝΔ θα γίνουν ξεχωριστές μικρές συσκέψεις σε κάθε πόλη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των εμπορικών συλλόγων, των συλλόγων συνταξιούχων της ΔΕΗ με κομματικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων.

Το όχι της ΝΔ στο νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία την Τετάρτη δεν ήταν από τη σκοπιά της αντίθεσης σ’ αυτή καθ’ εαυτή την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά των όρων που αυτή γίνεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε τάχθηκε υπέρ της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή για τη «διάσωση» της ΔΕΗ και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι εκποιεί μονάδες της ΔΕΗ με απαράδεκτους όρους οδηγώντας σε κατάρρευση και χρεοκοπία την εναπομείνασα ΔΕΗ ενώ υπερασπίστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014 για τη «μικρή ΔΕΗ» καθώς «οδηγούσε τουλάχιστον σε μια μεγάλη ΔΕΗ με το 70% της αγοράς».

Κατά τη ΝΔ η ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση δεν οδηγεί σε πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας ενώ θα οδηγήσει σε στρέβλωση του ανταγωνισμού και νομοτελειακά θα οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα