Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συμφωνούν να συνεχιστεί η αντιλαϊκή επίθεση

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συμφωνούν να συνεχιστεί η αντιλαϊκή επίθεση
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική, είπε ότι η κυβέρνηση υπόσχεται μείωση της φορολογίας των εταιρειών για να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξηθεί η κερδοφορία τους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα διαφορετικό από το πρόγραμμα της ΝΔ.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη στρατηγική ανάπτυξη για το μέλλον είναι αποκαλυπτικό για το τι πρέπει να περιμένει ο λαός την επόμενη μέρα, σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική, είπε ότι η κυβέρνηση υπόσχεται μείωση της φορολογίας των εταιρειών για να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξηθεί η κερδοφορία τους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα διαφορετικό από το πρόγραμμα της ΝΔ. Απευθυνόμενος, δε, προς τα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών, σημείωσε: «Θα επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα για να θωρακίσετε την ανταγωνιστικότητα διαφόρων μονοπωλιακών ομίλων. Γι αυτό και πουθενά δε δεσμεύεστε για τη μείωση της έμμεσης φορολογίας και δε μιλάτε για τη λαϊκή φορολογική επιβάρυνση και τον ΕΝΦΙΑ».

«Η δε διακήρυξη για διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, από τη στιγμή που παραμένει η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και τα διάφορα απόρρητα, προετοιμάζει στην ουσία μια νέα φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε την κυβερνητική διακήρυξη περί δημιουργίας περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, ευχολόγιο χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, αφού «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να καταργήσει κανέναν μνημονιακό νόμο από αυτούς που οδήγησαν στην ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και στην κατεδάφιση των συγκροτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Σχετικά, δε, με τον «κοινωνικό προσανατολισμό» της κυβερνητικής πολιτικής, είπε ότι αυτός εξαντλείται στις πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας και συνεργατικών εγχειρημάτων.

Ο γγ του ΚΚΕ είπε οτι η σημερινή συζήτηση στην Βουλή είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το πόσο «έχει προχωρήσει η σύγκλιση των αστικών κομμάτων στη στρατηγική του κεφαλαίου που ζητά συνεχώς θυσίες απ’ τον λαό για να σταθεροποιηθεί η ανάκαμψη των κερδών του». Επισήμανε ότι αυτή τη βαθιά συμφωνία επιχειρούν τα αστικά κόμματα να συγκαλύψουν με την εκλογολογία, το κλίμα τεχνητής πόλωσης, την σκανδαλολογία και τελευταία με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτο γεγονός», που «δεν μπορεί να αξιοποιείται για ένα στημένο δικομματικό καυγαδάκι».

Σημείωσε, ακόμα ότι από τη μιά ο πρωθυπουργός λέει ότι «επωάζεται το αυγό του φιδιού», ενώ πριν κάποιους μήνες «έβγαζαν φωτογραφία οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κ. Καμμένος, στο Καστελόριζο, με τον αρχιναζιστή Κασιδιάρη, τον υπόδικο για δολοφονίες».

«Αυτά είναι αποτελέσματα και φίδια που εκκολάπτετε, 3,5 χρόνια τώρα που βρίσκεστε στη διακυβέρνηση» πρόσθεσε και συνέχισε: «Την ώρα που έπρεπε να τελειώνετε με τις θεωρίες των δύο άκρων με το “καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται” και άλλα σχετικά που δίνουν άλλοθι στα τέρατα του ναζισμού. Γιατί δεν έχει καμία σχέση η διεκδίκηση του δίκιου των εργαζομένων με την απεργία, με την ταξική πάλη, που παίρνει ενίοτε και ανεβασμένες μορφές, με την τρομοκρατική φασιστική, ρατσιστική βία, με τις προβοκάτσιες δήθεν αντιεξουσιαστών, διάφορων αναρχοφασιστών -να τους πούμε έτσι- ή με την βία των κρατικών μηχανισμών καταστολής».

Αναφερόμενος στην «εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης» είπε πως «όλοι μαζί κρύβουν ότι, απ’ τη μία οι λεγόμενοι δανειστές, η ΕΕ και το ΔΝΤ και απ’ την άλλη η ελληνική άρχουσα τάξη των καπιταλιστών βαδίζουν χέρι-χέρι, έχουν κοινό συμφέρον να συνεχίσουν να ξεζουμίζουν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της χώρας όπως και όλων των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ […] Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, γιατί υπάρχουν δύο Ελλάδες με αντίθετα ταξικά συμφέροντα. Η Ελλάδα του κεφαλαίου και η Ελλάδα της εργατικής τάξης, του λαού. Αυτή την αλήθεια προσπαθεί να συσκοτίσει η κυβερνητική προπαγάνδα, το παραμύθι του κ. Τσίπρα».

Είπε ακόμη ότι χρειάζεται πολιτικό θράσος για να μιλά κανείς για το τέλος της επιτροπείας τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα αφενός υπάγεται στους ισχύοντες αυστηρούς κανόνες που αφορούν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, σχετικά με τους περιορισμούς της δημοσιονομικής πολιτικής «και αφετέρου είναι γνωστό ότι υπάρχει διαδικασία “ενισχυμένης εποπτείας” με συγκεκριμένους όρους για τα κράτη μέλη που έχουν δανειστεί απ’ τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης».

Ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε, ταυτόχρονα και αναφέροντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για το επόμενο διάστημα ότι “αυτό που έχει σημασία να κατανοηθεί, είναι, ότι ακόμα και αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι αυστηρές διαδικασίες, είναι οι ίδιοι οι στόχοι της εγχώριας αστικής τάξης που απαιτούν να συνεχιστεί το ξεζούμισμα των εργαζόμενων, να επεκταθεί η φθηνή εργατική δύναμη, να περικοπούν οι κρατικές δαπάνες κοινωνικής πολιτικής για να ανακάμψει και να αυξηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία”.

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, είπε ότι πέρασε σε φάση ανάκαμψης, προσθέτοντας «φυσικά η κυβέρνηση κρύβει ότι αυτή η ασθενική ίσως και ασταθής ανάκαμψη -“ή ανάπτυξη, όπως τη λέτε εσείς”- είναι και θα είναι βαμμένη και με νέες θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους διεθνείς ανταγωνισμούς, είπε ότι μέρος αυτών είναι η εγχώρια αστική τάξη με αυτό να εκφράζεται μέσω της επιδίωξής της «να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων, και με το στόχο για μια ουσιαστική γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας».

Απαρίθμησε τις απαιτήσεις του ΣΕΒ κα πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «κύριε Τσίπρα, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ δεν είναι ένα απλό ευχολόγιο της αστικής τάξης. Κάνετε πολύ καλά τη δουλειά της που έχει γίνει δουλειά σας».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέμματα στους εργαζόμενους, όταν προσπαθεί να τους πείσει ότι η μεταμνημονιακή κανονικότητα θα είναι διαφορετική από το μίζερο παρόν τους, καθώς, μεταξύ άλλων «τα μέτρα των πρώτων 18 μεταμνημονιακών μηνών είναι ήδη ψηφισμένα, ενώ έρχονται νέοι φόροι και νέα δραστική περικοπή των συντάξεων».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, σημείωσε: «Η “πρώτη φορά Αριστερά” τσακίζει τον λαό, καθώς ακόμα και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι φτωχοί ξεπερνούν τα 2.3 εκατομμύρια, ενώ σε κατάσταση ακραίας φτώχειας ζουν σχεδόν 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι». Μιλώντας για τους πλειστηριασμούς, είπε ότι το ΚΚΕ καταθέτει τροπολογία για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να προστατευθούν, «διαγράφοντας οφειλές ή διευκολύνοντας την αποπληρωμή τους σε βάθος χρόνου, ειδικά για μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ».

«Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κι αφήστε τα λόγια τα μεγάλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε ότι η πολιτική του πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία, αλλά κινείται στις ράγες που απαιτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σημείωσε: «Γι αυτό, δεν δικαιούνται, κ. Τσίπρα, να σας επικρίνουν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής».

Χαρακτήρισε κυβέρνηση και αντιπολίτευση «δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση «για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, για την γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, αναλαμβάνει τον ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ» και μετατρέπει τη χώρα σε τεράστια βάση των ΗΠΑ, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά τα όσα επισήμως λέγονται, αξιόπιστες πηγές επιβεβαιώνουν ότι σε μια σειρά υποδομών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανά τη χώρα, έχουν αποθηκευτεί κατά καιρούς πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να αναλαμβάνουν αποστολές φύλαξης ή συνοδείας στις διαδικασίες μεταφοράς τους αλλού».

Είπε, επίσης, ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν έχουν εναλλακτική λύση, καθώς οι προτάσεις όλων «είναι εντός των τειχών της βαρβαρότητας αυτού του συστήματος, στην υπηρεσία της τάξης που τα έχει όλα και εκμεταλλεύεται τον λαό».

«Η εναλλακτική λύση βρίσκεται μόνο στη δημιουργία των προϋποθέσεων για να έρθει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στην εξουσία. Η Ελλάδα έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, έχει τεράστια ανάπτυξη τα επιστήμης και της τεχνολογίας, συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, πολυάριθμο έμπειρο επιστημονικό, τεχνικό, εργατικό δυναμικό, δυνατότητα αγροτικής παραγωγής, κάλυψης όλων των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών. Με κοινωνικοποιημένη την παραγωγή, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, των υπηρεσιών, μπορεί να βαδίσει το δρόμο της φιλίας, της συνεργασίας της αλληλεγγύης με όλους τους λαούς του κόσμου, με ειρήνη και ευημερία για το λαό μας» κατέληξε την ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα