Παπανδρέου: Δεν με αγγίζουν συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι

Παπανδρέου: Δεν με αγγίζουν συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι
Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ΑΛέξη Τσίπρα την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ "τα βάζει" με νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μ. Ιγνατίου, το οποίο αναφέρεται στους χειρισμούς του σχετικά με το ΔΝΤ και το πακέτο διάσωσης όταν ανέλαβε πρωθυπουργός

«Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δεν με αγγίζουν και το κυριότερο, δεν με πτοούν. Θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους», δηλώνει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας με τον τρόπο αυτό, στα όσα του καταμαρτυρεί ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου σε βιβλίο του για τη στάση που κράτησε ο πρώην πρωθυπουργός σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου αποδίδει στον Μιχάλη Ιγνατίου, με τα όσα ισχυρίζεται εις βάρος του, πως συμπράττει σε επιχείρηση να μην αποδοθούν ευθύνες στη κυβέρνηση Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όταν έχασε τις εκλογές το 2009 κι ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ.

Η μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Ιγνατίου περιγράφει στο βιβλίο του “Τρόικα: Ο δρόμος προς την καταστροφή” το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους ηγέτες και σημειώνει πως οι πρώτοι είχαν προτείνει πακέτο διάσωσης χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την οποία και η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε.

Το βιβλίο εξιστορεί μυστική συνάντηση το Νοέμβριο του 2009 στο Λουξεμβούργο της ελληνικής κυβέρνησης με τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους – μεταξύ αυτών και τον Γιούνκερ – στην οποία η πρόταση περιελάμβανε διάσωση χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και όπως σημειώνει χωρίς μνημόνια και “εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας”.

Ο κ. Ιγνατίου στηρίζει τα όσα γράφει σε ανώνυμη, αξιόπιστη πηγή, η οποία μάλιστα περιγράφει τη λύση που δόθηκε ως μοναδική χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα, ήδη εγκεκριμένη από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος εμφανίζονταν ιδιαίτερα θετικοί, όμως όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά δεν αποφάσιζαν εκείνοι. Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το βιβλίο, δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση και προτίμησε την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Διαβάστε όλη την απάντηση Παπανδρέου στις αιτιάσεις του δημοσιογράφου:

«Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση.

Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή», υπογραμμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπληρώνει:«Η άποψή μου για την άσκηση της πολιτικής είναι γνωστή. Πρώτα η χώρα και ο Ελληνικός λαός.

Αυτή μου η στάση επιβεβαιώνεται από την προσωπική μου διαδρομή σε κάθε δύσκολη στιγμή που πέρασε η Ελλάδα.

Στο όνομα αυτής μου της άποψης, σιώπησα επί μακρόν.

Σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με μοναδικό μέλημα να συμβάλλω σε ευρύτερες συνεννοήσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την προστασία της χώρας.

Κάποιοι έκτισαν καριέρες και άλλοι κομματικά οφέλη πάνω στη λάσπη, τη συκοφαντία, τη συνωμοσιολογία και το ψέμα, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την οργή του Ελληνικού λαού. Αρκετά όμως, ανέχτηκα αυτές τις συμπεριφορές.

Αρκετά, για όσους θέλουν πάνω στην πλάτη μου και σε βάρος της αλήθειας να κερδοσκοπούν.

Αρκετά, για τη συστηματική συσκότιση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευτούν πρόσωπα, κατεστημένα και πολιτικές πρακτικές που έβλαψαν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Όσο συνεχίζεται αυτή η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο.

Μια Ελλάδα χτισμένη πάνω στην αλήθεια και όχι σε δεκανίκια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα