Το παρασκήνιο της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη
ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΡΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠτΔ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Έντονο είναι το παρασκήνιο από την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο να φέρεται να έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόθεσή του να παραιτηθεί από προχθές

Με ένα τηλεφώνημα δυο ημέρες πριν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με συνομιλητές του να τονίζουν πως  ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό πως σκοπός του είναι να παραδώσει την έδρα του και όχι απλώς να μην ψηφίσει το σημερινό νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ενημέρωσε εκτός από τον πρωθυπουργό τον πρόεδρο της Βουλής Νίκος Βούτση, τον υπουργό Οικονομικών και μέλος της ομάδας των “53”, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τη γραμματέα της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αλλά και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Χρήστο Μαντά.

Η διαφωνία του πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να εστιάζεται στο πολυνομοσχέδιο, αλλά στην γενικότερη πολιτική κατεύθυνση που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως επιμένουν πως στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε ο πρωθυπουργός του ζήτησε την παραίτησή του μετά την φημολογία που υπήρξε για μη συμμετοχή του στην σημερινή ψηφοφορία.

Για πολλούς, άλλωστε ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία μετά την άρνησή του να υπουργοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο, το “σήριαλ” για την συμμετοχή του ή όχι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το γεγονός ότι επέλεξε να μην αναλάβει χαρτοφυλάκιο ούτε μετά τη νέα νίκη του κόμματος τον Σεπτέμβριο.

Από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζουν πως δεν σκοπεύει να έρθει σε καμία αντιπαράθεση με το Μαξίμου, όπως επίσης και ότι η πρωτοβουλία του δεν είναι σε συνάρτηση με άλλους βουλευτές, ούτε με την ομάδα των ¨53¨. Ο πρώην βουλευτής παραπέμπει στην δήλωσή του τόσο για τις ευθύνες που αναλαμβάνει όσο και για την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να σχεδιάζει την αποχώρησή του και από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Το ρήγμα για την κυβερνητική πλειοψηφία είναι μεγάλο, με το Μέγαρο Μαξίμου να θέλει να στείλει το μήνυμα για την προτεραιότητα που έχει θέσει στην τήρηση της συμφωνίας και πως η μεταχείριση θα είναι η ίδια ακόμα και για πρώην στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα