Τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ

Τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ
Ο Γιάννης Ραγκούσης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά το debate για την εκλογή αρχηγού της κεντροαριστεράς Alexandros Michailidis / SOOC

Στο τελεσίγραφο της Γεννηματά ότι δε θα ανεχθεί προσωπικές στρατηγικές,αντέδρασε έντονα ο Θεοδωράκης, ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ενόχληση τους για τις κινήσεις Ραγκούση. Προς εκτόνωση της κατάστασης συμφωνήθηκε Χαρ.Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως να λύνουν τα ζητήματα με απευθείας επικοινωνία

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται το Κίνημα Αλλαγής από τη στιγμή που εκδηλώθηκε σύγκρουση κορυφής ΓεννηματάΘεοδωράκη, όταν ο Σταύρος σήκωσε το γάντι μετά το “ως εδώ” της Φώφης που έστειλε τελεσίγραφο ότι δεν ανεχτεί προσωπικές στρατηγικές.  Το News 24/7 είχε προαναγγείλει αυστηρό μήνυμα εκ μέρους της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ σημειώνοντας ότι στην Χαριλάου Τρικούπη γίνονται συζητήσεις ακόμη και για διαγραφές από τη στιγμή που θεωρούν ότι υπονομεύεται από κάποιους η προσπάθεια της Φ. Γεννηματά της να διευρύνει την επιρροή του νέου πολιτικού φορέα.

Το αυστηρό μήνυμα διατυπώθηκε με δήλωσή της στο protothema.gr: “… η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας. (…)Έως εδώ. (…) Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη Κυβερνητική τους θέση. Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας”.

Και ενώ αμέσως άρχισε να κυκλοφορεί ότι  η Φ. Γεννηματά με τον προειδοποίησή της απευθύνεται έμμεσα στον Γ. Ραγκούση ο οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εναντίον ενδεχόμενη στροφής του ΚΙΝ.ΑΛ προς τη ΝΔ, αυτός που πρώτος αντέδρασε, σαν να είναι ο βασικός παραλήπτης του μηνύματος, ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν περίμεναν πως θα πάρουν τέτοια απάντηση από την συγκεκριμένη πλευρά. Αρχισαν τα τηλεφωνήματα με διαμεσολαβητικό ρόλο να αναλαμβάνει ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ Δ. Τσιόδρας και συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Συμφωνήθηκε επίσης στο εξής οι διαφωνίες να λύνονται με απευθείας επικοινωνία και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Ο Στ. Θεοδωράκης είχε πάρει αποστάσεις από το αίτημα της Φ. Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα, ενώ αρκετά στελέχη του Ποταμιού είχαν εκφράσει από επιφυλάξεις μέχρι καθαρή αντίθεση. Ωστόσο, η ένταση είχει κρατηθεί υπόγεια μέχρι τη στιγμή που έφυγε από τη Χ.Τρικούπη η βολή της μηδενικής ανοχής, την οποία η ηγεσία του Ποταμιού δεν άφησε να πέσει κάτω, παρά την προσπάθεια που ακολούθησε να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο.

Πυροσβεστική παρέμβαση εκδηλώθηκε από την ΔΗΜΑΡ με την επισήμανση ότι “οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες και τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής.Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις”  

Ολοι άλλωστε καταλαβαίνουν ότι πλέον ενισχύεται η εντύπωση ότι το ΚΙΝ.ΑΛ έχει δομικά προβλήματα που ξεπερνούν κατά πολύ την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Γ. Ραγκούσης για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης και στην οποία παρέστησαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα