Βορίδης: Εάν η συμφωνία δεν έχει κυρωθεί μέχρι τις εκλογές, δεν θα την κυρώσει μετά η ΝΔ

Βορίδης: Εάν η συμφωνία δεν έχει κυρωθεί μέχρι τις εκλογές, δεν θα την κυρώσει μετά η ΝΔ
Ο Μάκης Βορίδης Eurokinissi

"Κακή η συμφωνία στο Eurogroup. Καταρρέει η θεωρία της καθαρής εξόδου γιατί θα έχουμε ενισχυμένο μηχανισμό εποπτείας που δεν έχει ισχύσει σε άλλη χώρα" δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε αποδεκτή τη στάση Σαλβίνι

«Εάν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή δεν μπορεί να ανατραπεί μετά τις εκλογές. Αν δεν έχει κυρωθεί μέχρι τις εκλογές εμείς μετά δεν πρόκειται να την κυρώσουμε». Τη δήλωση αυτή έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Β. Σκουρή και Α. Σπανού.

Ως προς το μεταναστευτικό είπε ότι θεωρεί τη στάση Σαλβίνι «αποδεκτή και συμβατή με τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών». «Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάνε, να έρχονται, να μπαίνουν, και κανείς να μην επιστρέφει ποτέ» σημείωσε. Εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση δεν θα προσφύγει σε εκλογές γιατί τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι συντριπτικά. Όταν χάνεις με 15 ή 18 μονάδες δεν πας σε εκλογές».

‘Αποψή του είναι ότι «ο κ. Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση». Σε σχέση με τη συμφωνία του Eurogroup, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι είναι μία κακή συμφωνία. Η παρέμβαση στο θέμα του χρέους το επανακαθιστά βιώσιμο και αυτό είναι θετικό. Καταρρέει η θεωρία της καθαρής εξόδου γιατί θα έχουμε ενισχυμένο μηχανισμό εποπτείας που δεν έχει ισχύσει σε άλλη χώρα. Αυτό όλο τι σημαίνει για τους πολίτες; Δεν υπάρχει ουσιαστικά αλλαγή από αυτό το οποίο ζούμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα