Βουλή: Με 241 «ναι» υπερψηφίστηκε η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών

Βουλή: Με 241 «ναι» υπερψηφίστηκε η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών
Δυσκολιες πολλες συναντησαν οι βουλευτες κατα την διαδικασια της ψηφοφοριας του νομπσχεδδιου του Υπ. Εσωτερικων για τις εκλογες στην Τοπικη Αυτοδιοικηση και αυτο λογω των πολλων ονομαστικων ψηφοφοριων για πολλα αρθρα του νομοσχεδιου Eurokinissi

Με 150 ψήφους έναντι 123 υπερψηφίστηκε το σχέδιο "Κλεισθένης Ι" για την τοπική αυτοδιοίκηση. "Ναι" της Βουλής στην απλή αναλογική και στην ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές

Με ευρύτατη πλειοψηφία άνω του ορίου των 200 ψήφων που επιτρέπει την άμεση εφαρμογή της στις επόμενες εκλογές υπερψήφισε η Βουλή την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών (Β’ Αθηνών και Περιφέρεια Αττικής).

Υπέρ της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών τάχθηκαν συνολικά 241 βουλευτές από την συμπολίτευση τη ΝΔ, τη ΔΗ.ΣΥ και το Ποτάμι. Κατά της κατάτμησης τάχθηκαν 31 βουλευτές από το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και την Ένωση Κεντρώων.

Επί της αρχής το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» υπερψηφίστηκε από 150 βουλευτές έναντι 123.

Με 149 θετικές ψήφους έναντι 122 «όχι» και ενός «παρών» υπερψηφίστηκε η βουλευτική τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2016.

Με 161 «ναι», έναντι 11 «όχι» εγκρίθηκε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα