Game of Thrones: Η ανατριχιαστική λεπτομέρεια που κανείς δεν πρόσεξε

Game of Thrones: Η ανατριχιαστική λεπτομέρεια που κανείς δεν πρόσεξε

Να λοιπόν κάτι που οι περισσότεροι δεν προσέξαμε στην πρεμιέρα του Game of Thrones. Μια λεπτομέρεια που ίσως, κάνει τη διαφορά στο άμεσο μέλλον

Ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες λένε. Και έτσι είναι.

Ο Χειμώνας ήρθε. Μαζί με τις νέες κόντρες. Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Kit Harington σε συνέντευξη του στο  Entertainment Weekly, η πρώτη ένταση ανάμεσα στον Τζον Σνόου και τη Σάνσα δεν θα αργούσε να εξελιχθεί μπροστά στις οθόνες μας.

Με το “καλημέρα” της έβδομης σεζόν, η μεγαλύτερη αδερφή του Τζον αμφισβητεί τις κινήσεις του Σνόου μπροστά στους άρχοντες του Βορρά. Η Σάνσα ζητά από τον αδερφό της να διαλύσει τα κάστρα του Βορρά που συμμάχησαν με τους Μπόλτον και να ορίσει ως αφέντες τους, οικογένειες συμμάχων τους στη μάχη εναντίον του Ράμσεϊ. Παρόλα αυτά ο Τζον, αποφασίζει να μην αλλάξει τίποτα στη διάδοχη κατάσταση των κάστρων και βάζει τα παιδιά των Οίκων που έχουν επιζήσει να του ορκιστούν αιώνια αφοσίωση. Κάτι που καθόλου δεν ικανοποιεί τη Σάνσα.

Στη συνέχεια, σε ένα έντονο τετ α τετ η Σάνσα συμβουλεύει τον Τζον να την ακούει και να μην κάνει τα ίδια λάθη που έκανε ο πατέρας τους Νεντ και ο αδερφός τους, Ρομπ. Την ίδια ώρα, ο Τζον λαμβάνει ένα μήνυμα που ήρθε με κοράκι από τη Σέρσεϊ Λάννιστερ το οποίο λίγο πολύ του λέει να παραδοθεί για να μη φάει το κεφάλι του.

Ας θυμηθούμε τον αντίλογο των δύο:

Ο Τζον Σνόου προτιμά να επικεντρωθεί στον Night King, γιατί όπως λέει, τον έχει δει με τα ίδια του τα μάτια, την ώρα που οι Λάννιστερ δεν έχουν ιδέα για το τι τους περιμένει. “Εμείς έχουμε ακόμα ένα Τείχος ανάμεσα σε εμάς και τους έξω, αλλά δεν έχουμε τίποτα μπροστά στη Σέρσεϊ”, απαντά η Σάνσα. “Οι Λάννιστερ δεν έχουν φτάσει ποτέ τόσο βόρεια”, λέει ο Τζον για να απαντήσει η αδερφή του:

“Είσαι εκείνος που ξέρει από στρατό αλλά εγώ ξέρω εκείνη. Αν είσαι εχθρός της, δεν θα σταματήσει μέχρι να σε καταστρέψει. Όποιος της αντιστάθηκε, δολοφονήθηκε με κάποιο τρόπο”.

“Ακούγεσαι σαν να τη θαυμάζεις”, λέει ο Τζον.

“Έμαθα πολλά από εκείνη”, ακούγεται να λέει η Σάνσα.

Κάπου σε αυτό το σημείο, πολλοί παρατήρησαν στο διαδίκτυο ότι η Σάνσα έχει εμφανιστεί σε αυτή τη σεζόν με μαλλί όμοιο με εκείνο της Σέρσεϊ από προηγούμενες σεζόν.

Μια οπτική αντιπαράθεση παρακάτω, με τη Σάνσα του “τώρα” και τη Σέρσεϊ του πρώτου επεισοδίου της τρίτης σεζόν:

 

Το ερώτημα είναι ένα: Μήπως γίνεται η Σάνσα, η επόμενη Σέρσεϊ; Μάλιστα, αναπτύχθηκε ολόκληρο thread στο reddit σχετικά με το όλο ζήτημα.

Μπορεί να μοιάζει θεωρία συνωμοσίας όλο αυτό, ωστόσο η ίδια η Sophie Turner έχει δηλώσει στο Refinery 29 ότι η Σάνσα αντιγράφει στο χρώμα των μαλλιών της και στο χτένισμα της, “τις γυναίκες και τους ανθρώπους που την εμπνέουν, που θαυμάζει ή που μαθαίνει από αυτούς”. Και πρόσθετε: “Όταν είναι δυστυχισμένη ή εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση, όλο αυτό αποτυπώνεται στο χτένισμα της. Όταν θέλει να μοιάζει με τη Μάρτζερι Ταϊρέλ που την εμπνέει, τότε χτενίζεται με ανάλογο τρόπο για να της μοιάζει”.

 

Όπως παρατηρούν πάντως οι περισσότεροι, η Σάνσα δείχνει πως μπορεί να εξελιχθεί σε μια γυναίκα – Χαμαιλέοντα, για να σώσει την οικογένεια της. Ή ίσως και όχι. Αυτό θα το μάθουμε άμεσα, στα επόμενα επεισόδια άλλωστε. Σε κάθε περίπτωση, η Σάνσα μοιάζει να είναι πλέον πιο δυναμική, πιο αποφασιστική και σίγουρη πιο κυνική. Μην ξεχνάμε ότι κοντά της υπάρχει ακόμη και ο Πήταϊρ Μπαίλις.

Η σειρά θα προβάλλεται και σε  prime time προβολή από τη  Δευτέρα 17 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα  στις 22.00 στο  Novacinema4HD.

Ο νέος κύκλος θα είναι διαθέσιμος και μέσω των υπηρεσιών  Nova On Demand και  Nova GO. Επιπλέον για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Nova εξασφάλισε αποκλειστικά για τους συνδρομητές της, την προβολή των προηγούμενων έξι κύκλων σε ένα επικό Box Set. Όλα τα επεισόδια βρίσκονται διαθέσιμα από την Παρασκευή 19 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου  χωρίς καμία επιπλέον χρέωση μέσω των υπηρεσιών  Nova On Demand και  Nova GO.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα