DEBATE στο NEWS 247: Γαβριήλ Σακελλαρίδης VS Μιχάλης Καρχιμάκης

DEBATE στο NEWS 247: Γαβριήλ Σακελλαρίδης VS Μιχάλης Καρχιμάκης

H ιστορική ευκαιρία αλλαγής που υπόσχεται ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική, κόντρα στους Παπανδρεϊκούς που αποκολλήθηκαν από το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Στο τέταρτο διαδικτυακό Debate του NEWS 247, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) να "συγκρούεται" με τον Μιχάλη Καρχιμάλη (ΚΙΔΗΣΟ)

Συνεντεύξεις, κείμενα: Μίκα Κοντορούση, Ιωάννα Μπρατσιάκου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρήστος Αργύρης

Visual Editor: Βασίλης Ασημακόπουλος

«Η μεγαλύτερη μου ελπίδα είναι ότι η κοινωνία θα πειστεί τελικά, από τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πειστεί ότι τα διλήμματα Σαμαρά είναι ψεύτικα και αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν ψηφοφόρους. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι η αποχή. Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ότι ήρθε ο καιρός να πάρουν επιτέλους την μοίρα του τόπου τους στα χέρια τους. Γιατί αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για ιστορική αλλαγή».

Με τη δήλωση αυτή, ο υποψήφιος Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανοίγει τα χαρτιά του στην WEB TV του NEWS 247 στο τέταρτο κατά σειρά διαδικτυακό Debate, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. Απέναντι στον νέο πολιτικό, η «ασπίδα του μη προνομιούχου» από την Παπανδρεϊκή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιος Β’ Αθήνας με το νεοσύστατο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στη διαδικτυακή μονομαχία, το βασικό ερώτημα είναι ένα: Τελικά «λεφτά από πού μπορούν να υπάρξουν;» . Σημειώνεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όσο και ο εμπνευστής της φράσης Γιώργος Παπανδρέου (χάρη στην οποία, πέτυχε το 43,92% στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009) κατηγορούνται προεκλογικά για την επαναφορά το αλήστου μνήμης σλόγκαν, όταν την ίδια στιγμή, η κοινωνία στενάζει υπό τον ζυγό της υψηλής φορολογίας, οι τράπεζες «στεγνώνουν», η αγορά «βουλιάζει» και οι μισθοί παίρνουν την κατιούσα.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο Debate του NEWS247 – Άδωνις Γεωργιάδης VS Δημήτρης Στρατούλης

Λεφτά μπορούν να υπάρξουν από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης. «Αλλά απαιτείται γνώση και πολιτική βούληση. Λεφτά μπορούν να υπάρξουν από την μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4.5% του ΑΕΠ, κάτι που θα διαπραγματευτούμε σκληρά από την πρώτη μέρα με την τρόικα».

Στον αντίποδα, ο κ. Καρχιμάκης δηλώνει την ανοιχτή πρόθεση του ΚΙΔΗΣΟ να συγκρουστεί με όλους εκείνους που λειτουργούν ως τροχοπέδη στη δημιουργία νέου πλούτου στην χώρα, υπερασπίζεται τη διαφάνεια σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας του κράτους και δεσμεύεται ότι οι ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές μεταξύ πολίτη και δημοσίου, θα εκμηδενίσουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τους εκβιασμούς.

«Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις είχαν ψηφιστεί και θα εφαρμόζονταν, αν δεν ανατρέπονταν η κυβέρνηση Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η ιστορία δεν ξεκίνησε να γράφεται το 2009. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόλαβε να καταστρέψει τη χώρα σε 4 μήνες. Ο ίδιος μας έβαλε στο μνημόνιο για να μην καταρρεύσει η χώρα. Δυστυχώς, το χρέος και το έλλειμμα προϋπήρχαν από την κυβέρνηση Καραμανλή», συνοψίζει ο κ. Καρχιμάκης.

Δείτε ακόμη: Το δεύτερο Debate του NEWS 247 – Μαρία Σπυράκη VS Εύα Καϊλή

Δείτε ακόμη: Το τρίτο Debate του NEWS 247 – Ανδρέας Λοβέρδος VS Τέρενς Κουίκ

Ο αέρας αλλαγής που υπόσχεται η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναμετρηθεί αυτή την Κυριακή απέναντί στην πολιτική στρατηγική που στη συνείδηση της πλειοψηφίας αποτυπώθηκε ως ο κυρίαρχος λόγος που η Ελλάδα «μπήκε στην μνημονιακή συντήρηση».

Το ποιος θα είναι ο νικητής, αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός μας!

Οι ερωτήσεις μας:

– Ποια είναι η ελπίδα και ποιος ο μεγαλύτερος σας από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου;

– Λεφτά από πού μπορούν να υπάρξουν τελικά, προκειμένου να ανακουφιστούν από τους φόρους οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;

– Πόσο μακριά θα ήταν κάποιος, εάν υποστήριζε ότι οι εκλογές αυτές θυμίζουν σε πολλά το 1981;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα