Οι πολίτες δεν βλέπουν σύντομα την έξοδο από το τούνελ της κρίσης

Οι πολίτες δεν βλέπουν σύντομα την έξοδο από το τούνελ της κρίσης
Shutterstock

Δύο με πέντε χρόνια πιστεύει ένας στους τρεις πολίτες ότι θα διαρκέσουν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7.

Αυξάνεται η ανησυχία των πολιτών για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας πιθανής οικονομικής κρίσης, απόρροια της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7, το 33.7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι συνέπειες αυτές θα διαρκέσουν από 2 έως 5 χρόνια. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 4,9 μονάδες από το αντίστοιχο της έρευνας της aboutpeople την 18η Μαΐου.

Περίπου δύο χρόνια θεωρεί ότι θα είναι η διάρκεια μίας ενδεχόμενης  οικονομικής κρίσης το 30,6% ποσοστό χαμηλότερο κατά 2,1 μονάδες από εκείνο του Μαΐου. Στα ίδια ποσοστά παραμένουν εκείνοι που θεωρούν ότι η κρίση θα διαρκέσει έναν χρόνο (24,8% έναντι 24,5% τον Μάιο), ενώ κατά το ήμισυ σχεδόν έχουν μειωθεί στο διάστημα αυτό όσοι θεωρούν ότι η κρίση θα έχει διάρκεια περίπου έξι μηνών. Το ποσοστό αυτών ήταν 8,3% τον Μάιο, ενώ στην τωρινή έρευνα καταγράφεται στο 4,1%.

Άγχος το κυρίαρχο συναίσθημα

Άγχος σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αισθάνετε το 45,7%, φόβο το 27% και ελαφριά ανησυχία το 23,6%. Καθόλου δεν ανησυχεί το 2,9%.

Το ποσοστό εκείνων που αισθάνονται άγχος εμφανίζεται μειωμένο κατά 3,1 μονάδες σε σχέση με τον Μάιο, ενώ αύξηση κατά 2,3% παρουσιάζουν οι πολίτες που περιγράφουν αισθήματα φόβου. 1,8% είναι η αύξηση εκείνων που αναφέρουν ότι αισθάνονται ελαφριά ανησυχία, ενώ μείωση κατά 0,8% παρουσιάζουν εκείνοι που δεν ανησυχούν.

Ενας στους τρεις ανησυχεί για τη δουλειά του

Σχεδόν 2 στους 3 πολίτες δεν εκφράζουν κάποια ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς το 64,6% των ερωτηθέντων απάντησε “Όχι” και “Μάλλον όχι” στο σχετικό ερώτημα.

“Ναι” και “μάλλον ναι” απαντά το 33,8%, δηλαδή ένας στους τρεις πολίτες ενώ το 1,6% αποφεύγει να απαντήσει.
 

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα