Βόρεια ή Νότια Προάστια για αγορά κατοικίας; – Τι δείχνουν οι τάσεις της αγοράς real estate το 2026

Διαβάζεται σε 2'
Ακίνητα στην Αθήνα
Ακίνητα στην Αθήνα SOOC

Η σταθερά αυξημένη ζήτηση από αγοραστές με υψηλότερα εισοδήματα, αλλά και από εγχώριους και ξένους επενδυτές, ενισχύει περαιτέρω την ανοδική πορεία της αγοράς.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι νέες τιμές των ακινήτων προς πώληση σε Βόρεια και Νότια Προάστια, κατά το α’ τρίμηνο του 2026.

Η περιορισμένη προσφορά διαθέσιμων κατοικιών, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλής ζήτησης όπως τα Βόρεια και Νότια Προάστια, συνεχίζει να ασκεί ανοδικές πιέσεις στις τιμές πώλησης.

Την ίδια στιγμή, η σταθερά αυξημένη ζήτηση από αγοραστές με υψηλότερα εισοδήματα, αλλά και από εγχώριους και ξένους επενδυτές, ενισχύει περαιτέρω την ανοδική πορεία της αγοράς.

Παράλληλα, η ανάπτυξη νέων υποδομών, οι αστικές αναπλάσεις και η συνολική αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών αυξάνουν την ελκυστικότητά τους, οδηγώντας σε υψηλότερες αξίες ακινήτων.

Τέλος, το αυξημένο κόστος κατασκευής και υλικών μετακυλίεται στις τελικές τιμές πώλησης, διατηρώντας την πίεση προς τα πάνω.

Τάσεις τιμών ακινήτων

Το α’ τρίμηνο του 2026 η μέση τιμή πώλησης κατοικίας στα Βόρεια Προάστια ανήλθε στα 3.500 ευρώ ανά τ.μ. από 3.222 ευρώ πέρσι. Το κόστος δηλαδή, αυξήθηκε κατά 8,6%.

Στα Νότια Προάστια, το κόστος διαμορφώθηκε στα 4.167 ευρώ ανά τ.μ. από 4.000 ευρώ το 2025. Σημειώθηκε δηλαδή, η άνοδος της τάξεως των 4,2%.

Παραδείγματα ακίνητων στην αγορά

Βόρεια Προάστια

  • Διαμέρισμα, 205 τ.μ., 2ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Νέα Ερυθραία, πωλείται στα 5.609 ευρώ ανά τ.μ.
  • Μονοκατοικία, 83 τ.μ., ισόγειο, ένα υπνοδωμάτιο, Λυκόβρυση, πωλείται στα 2.650 ευρώ ανά τ.μ.
  • Μονοκατοικία, 240 τ.μ., ισόγειο, τρία υπνοδωμάτια, Διόνυσος, πωλείται στα 1.770 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 187 τ.μ., 5ος όροφος, τέσσερα υπνοδωμάτια, Αγία Παρασκευή, πωλείται στα 4.973 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 120 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωμάτια, Κηφισιά, πωλείται στα 3.666 ευρώ ανά τ.μ.

Νότια Προάστια

  • Διαμέρισμα, 126 τ.μ., 3ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Γλυφάδα, πωλείται στα 6.904 ευρώ ανά τ.μ.
  • Μεζονέτα, 172 τ.μ., ισόγειο, τρία υπνοδωμάτια, Βούλα, πωλείται στα 10.000 ευρώ ανά τ.μ.
  • Μεζονέτα, 228 τ.μ., ισόγειο, τρία υπνοδωμάτια, Βάρκιζα, πωλείται στα 5.043 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 178 τ.μ., 1ος όροφος, τέσσερα υπνοδωμάτια, Νέα Σμύρνη, πωλείται στα 2.780 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 100 τ.μ., 1ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Γλυφάδα, πωλείται στα 3.400 ευρώ ανά τ.μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα