Κύθηρα: Τρίτο σκάφος με μετανάστες προσέδεσε στο νησί – Συνελήφθησαν πέντε φερόμενοι διακινητές

Κύθηρα: Τρίτο σκάφος με μετανάστες προσέδεσε στο νησί – Συνελήφθησαν πέντε φερόμενοι διακινητές
Kythera News

Πρόκειται για ένα καταμαράν με 67 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων, οι οποίοι αποβιβάστηκαν και κατόπιν εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Ακόμα ένα σκάφος το τρίτο μέσα σε ένα 48ωρο εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/8) στην παραλία του Λιμνιώνα στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα καταμαράν με 67 μετανάστες διαφόρων εθνοτήτων. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν και κατόπιν εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι άλλα δύο σκάφη με 170 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες σε περιοχές των Κυθήρων ενώ τρία άτομα υπήκοοι Τουρκίας συνελήφθησαν από το λιμενικό καθώς φέρονται ως διακινητές.

Σύμφωνα με το Kythera News, το πρώτο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 94 μετανάστες (15 γυναίκες και 82 άνδρες μεταξύ των οποίων και οι τρεις Τούρκοι φερόμενοι ως διακινητές 30, 29 και 17 ετών) εντοπίστηκε στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» Καψαλίου ενώ το δεύτερο με 73 άτομα (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι – μεταξύ αυτών και οι δύο συλληφθέντες Ρώσοι υπήκοοι που φέρονται ως διακινητές, ηλικίας 41 και 34 ετών) εντοπίστηκε στο λιμάνι του Καψαλίου στα Κύθηρα.

Έως αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί πέντε άτομα που φέρονται ως διακινητές, τρεις υπήκοοι Τουρκίας και δύο υπήκοοι Ρωσίας.

Τα περιστατικά σημειώνονται λίγες ώρες μετά το πρόσφατο προσφυγικό δράμα στην περιοχή του Έβρου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως η Τουρκία έχει αλλάξει την τακτική της και στο Αιγαίο: «Δεν χρησιμοποιεί πλέον τα γνωστά περάσματα στα στενά τα οποία φρουρούνται πολύ καλά από το Λιμενικό, αλλά επιλέγει μεγάλα ιστιοφόρα με προορισμό συνήθως την Ιταλία, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία».

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Ναυτιλίας για το πρώτο περιστατικό

«Στον εντοπισμό 71 αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 41 και 34 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 17/08/2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.Συγκεκριμένα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Καψαλίου νότια ν. Κυθήρων Ι/Φ σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων με συνολικά εβδομήντα τρεις (73) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (6 γυναίκες, 46 άντρες και 21 ανήλικοι), οι οποίοι, με τη συνδρομή στελεχών του Α.Τ. Κυθήρων, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καψαλίου. Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών  διενεργείται προανάκριση με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε πληροφοριακό επίπεδο, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα