Στην Αυστραλία θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

Στην Αυστραλία θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032
Η πόλη Μπρίσμπειν, στην Αυστραλία. shutterstock

Σε 11 χρόνια από τώρα, η Αυστραλία θα φιλοξενήσει στη πόλη Μπρίσμπεϊν, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιστρέψουν στην Αυστραλία 32 χρόνια μετά από τους αγώνες του 2000, στο Σίδνεϊ . Το Μπρίσμπεϊν ,όπως αποφασίστηκε τη Τετάρτη 21 Ιουλίου, αναμένεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032.

«Γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να καταφέρουμε να διεξάγουμε με επιτυχία τους αγώνες στην Αυστραλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, στους ψηφοφόρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε από το γραφείο του.

Ο Μόρισον εξασφάλισε 72 ψήφους, ενώ την απόφαση συνόδευσε επίδειξη πυροτεχνημάτων στη πόλη του Μπρίσμπεϊν, η οποία μεταδόθηκε και στα μέλη της ΔΟΕ, που βρισκόντουσαν σε ξενοδοχείο, στο Τόκιο.

Η ΔΟΕ έδωσε στο Μπρίσμπεϊν τον Φεβρουάριο, αποκλειστικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης. Αυτή η απόφαση άφησε τους Ολυμπιακούς αξιωματούχους του Κατάρ, της Ουγγαρίας και της Γερμανίας να υποβάλλουν τις προσφορές τους με καθυστέρηση. Η ΔΟΕ και ο εν ενεργεία πρόεδρος της, Τόμας Μπαχ, έχουν “εγκαταλείψει” πλέον το πρότυπο των παραδοσιακών εκστρατειών υποβολής προσφορών και “κλειδώνουν” τις προτιμώμενες πόλεις με τον ελάχιστο κίνδυνο.

Αν και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, Αυστραλιανή αντιπροσωπεία είχε ταξιδέψει στο Τόκιο, εν μέσω της πανδημίας, για να παρουσιάσει ομιλίες στα μέλη της ΔΟΕ, σύμφωνα με το AP.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το διάσημο γήπεδο κρίκετ του Μπρίσμπεϊν, γνωστό ως “Gabba” πρόκειται να αναβαθμιστεί για να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του το άθλημα, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η μόνη φορά που το κρίκετ είχε προστεθεί στα αθλήματα ήταν το 1900, στους ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Οι επόμενοι οικοδεσπότες των Θερινών Αγώνων, θα είναι το Παρίσι για το έτος 2024 και το Λος Άντζελες το 2028.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα