Συγκινήθηκε η Ζέτα Δούκα: “Να κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν στους εαυτούς τους”

Συγκινήθηκε η Ζέτα Δούκα: “Να κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν στους εαυτούς τους”
Ζέτα Δούκα Glomex

Η Ζέτα Δούκα, η οποία "άνοιξε" τον δρόμο για το #MeToo στο ελληνικό θέατρο, μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στον χώρο μετά τις καταγγελίες και τις αλλαγές που θέλει να δει στην κοινωνία.

Στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” βρέθηκε καλεσμένη την Κυριακή (31/10) η Ζέτα Δούκα, η οποία πριν από λίγο καιρό “άνοιξε” τον δρόμο για τη σωρεία καταγγελιών για λεκτική/ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο του θεάτρου.

Η γνωστή ηθοποιός, η οποία είχε καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη, αναφέρθηκε στο #MeToo, δηλώνοντας πως την αλλαγή δεν θα την δούμε τώρα και προσθέτοντας:

“Συζητάμε για όσα έχουν συμβεί αλλά συζητάμε τόσο όσο. Είναι κουβέντες που έχουν μία ουσία. Δεν είναι μόνο ο καλλιτεχνικός χώρος που έχει κάνει μια εκκαθάριση. Είναι και άλλοι χώροι. Τα θύματα δεν μιλάνε όλα αλλά μιλάνε πολλά. Ο ισχύον ποινικός κώδικας δεν ποινικοποιεί όλες τις πράξεις”.

Η Ζέτα Δούκα συγκινήθηκε, μάλιστα, όταν προβλήθηκε ένα βίντεο που ετοίμασαν για εκείνη οι συνεργάτες της εκπομπής, στο οποίο αναφερόταν, μεταξύ άλλων: “Παλεύει για έναν κόσμο χωρίς λεκτική ή ψυχολογική βία”.

“Με συγκινήσατε. Όλα θα πάνε καλά. Ο κόσμος προχωράει, η κοινωνία αλλάζει. Οφείλουμε ο καθένας από όπου είναι και όσο μπορεί να βοηθήσει αυτή την αλλαγή. Να κάνουμε τους ανθρώπους να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς προνομιούχους για κανένα λόγο, μόνο επειδή γεννήθηκαν σε μια χώρα, με συγκεκριμένο χώρα δέρματος και φύλο κι έχουν καταφέρει κάποια πράγματα και τους έχει δοθεί η όποια εξουσία, να μην θεωρούν ότι είναι κάτι περισσότερο από κάποιον άλλον και να κάνουν ό,τι θέλουν σε όσους δεν είναι σαν κι αυτούς. Στις γυναίκες, στα ζώα, στους αλλοεθνείς κ.ά. Είμαστε όλοι ίσοι, αυτήν την κοινωνία θέλουμε. Οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι κι ίσως τα παιδιά μας καταφέρουν να δούνε την αλλαγή”, δήλωσε η ίδια φορτισμένη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα