“Πριν τις εκλογές η συνάντηση Φώφης – Κυριάκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”

“Πριν τις εκλογές η συνάντηση Φώφης – Κυριάκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα της Κυριακής, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι πριν τις εκλογές υπήρχε ανοιχτός διάλογος των δυο αρχηγών. Επιμένει η Φώφη Γεννηματά στην εκλογή Προέδρου από την κεντροαριστερά

“Ναι, η Φώφη Γεννηματά έχει συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συνάντηση και η συζήτηση, όμως, έγινε προ έξι περίπου μηνών, σε ανύποπτο χρόνο, πριν τις εκλογές”.

Τα παραπάνω αναφέρουν στο news24/7 ανώτερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, ότι Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν “ανοιχτή γραμμή” πριν τις εκλογές, στη βάση προφανώς του “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου”.

Τα ίδια στελέχη, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα εφημερίδων όπως το Έθνος και η Νέα Σελίδα, τονίζουν ότι εν αντιθέσει με το χρόνο προ των εκλογών, μετά από αυτές, δεν υπάρχει επίσημος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως δεν υπάρχει και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά, άλλωστε, παρέπεμψε στη συνάντηση αυτή, δηλώνοντας όταν ρωτήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών για την πρότασή της περί εκλογής ως Προέδρου της Δημοκρατίας προσώπου που θα προέρχεται από την κεντροαριστερά: “Έχω κουβεντιάσει το θέμα, απάντηση δεν πήρα”.

Το θέμα, επίσης, όπως είναι φυσικό, θα συζητηθεί στη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον κύκλο των τετ α τετ που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως θα συζητηθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου και της ψήφου των ελλήνων του εξωτερικού. Από την κατάληξη των συζητήσεων αυτών, όπως επανειλημμένα έχουν σημειώσει τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, θα κριθεί ο βαθμός συναίνεσης της πολιτικής ζωής, αλλά και οι σχέσεις του ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αντιστοίχως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα