Αμετάβλητα τα επιτόκια

Αμετάβλητα τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησαν αμετάβλητα τα βασικά τους επιτόκια στο 4,25% και 5% αντίστοιχα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε ότι το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 4,25%, 5,25% και 3,25% αντιστοίχως.

Σε ανάλογη κίνηση προέβη η Τράπεζα της Αγγλίας, διατηρώντας το βασικό της επιτόκιο στο 5%, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει τους φόβους για τον πληθωρισμό με τις αυξανόμενες ενδείξεις περί σοβαρής επιβράδυνσης της οικονομίας. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την ανησυχία πολλών οικονομολόγων σχετικά με τον πληθωρισμό, ο οποίος στην παρούσα φάση βρίσκεται στο 3,8% και αναμένεται να ενισχυθεί μέχρι και στο 5% μέχρι το τέλος του έτους, αλλά εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει το επόμενο έτος. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα