Ξανά μαζί Fiat και Zastava

H Fiat Group Automobiles και η Zastava υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας
- 06 Μαΐου 2008 20:33
Όπως προβλέπει το μνημόνιο, η FGA και η Zastava θα δημιουργήσουν με την υποστήριξη του Σερβικού Υπουργείου Οικονομίας κοινές ομάδες, οι οποίες θα μελετήσουν λεπτομερώς τις διάφορες παραμέτρους αυτής της πρωτοβουλίας.
Όπως δήλωσε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος των Fiat Group και Fiat Group Automobiles, “αυτή
η πρωτοβουλία αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στη στρατηγική της Fiat Group Automobiles που αποβλέπει στην ενίσχυση των στόχων της για ανάπτυξη και αύξηση του όγκου παραγωγής.
Έρχεται μετά από έναν αριθμό στοχευμένων συμμαχιών και συνεταιρισμών, που υπογράφηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές εξαρτημάτων. Επιπλέον, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μας στη Σερβία, τη βιομηχανία της, την ικανότητα των στελεχών της και του εργατικού δυναμικού της, αλλά και της ίδιας της σερβικής αγοράς, που θεωρούμε ως επέκταση της εσωτερικής μας αγοράς.
Πριν 54 χρόνια η Fiat και η Zastava είχαν υπογράψει μία συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου στο Kragujevac, όπου παράγεται σήμερα το Fiat Punto. Πιστεύουμε ότι, μαζί με τη Zastava, παίξαμε ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της Σερβικής αυτοκινητοβιομηχανίας, από κατασκευαστικής, αλλά και από τεχνολογικής πλευράς. Είμαστε περήφανοι που πολλοί Σέρβοι μηχανικοί και τεχνικοί έχουν εκπαιδευτεί από τη Fiat στην Ιταλία και τη Σερβία
“.