Μητσοτάκης: Το “Πρόεδρε έλα με φόρα” έγινε “Πρόεδρε έλα με φόρους”

Μητσοτάκης: Το “Πρόεδρε έλα με φόρα” έγινε “Πρόεδρε έλα με φόρους”

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν εξίσου τους φόρους, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επανέλαβε ότι οι εκλογές δεν είναι ποδόσφαιρο για να μετρά το σκορ του πρώτου αγώνα.

Νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κατηγορίες για “φοροκαταιγίδα” εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Κόρινθο και το Λουτράκι όπου συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες και τουρίστες.

“Φροντίζουν να τα λένε όλα οι ίδιοι. Να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στην Κόρινθο.

“Εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε:

“Διότι όταν η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα, τότε και το κράτος έχει περισσότερα χρήματα να στηρίξει την παιδεία και την υγεία. Τότε οι επιχειρηματίες θα επενδύουν περισσότερο.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μάλιστα ότι κατά την επίσκεψη του νωρίτερα στο Λουτράκι ένας μικρός επιχειρηματίας, του είπε: «σας ευχαριστώ που μας κρατήσατε ζωντανούς στη διάρκεια της πανδημίας και σήμερα έχουμε δουλειά και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Και επανέλαβε ότι: “Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι και πάλι άδεια. Το αποτέλεσμα δεν προσμετράται στη δεύτερη εκλογή. Εδώ δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που έχουμε κερδίσει με 4-0 και κρατάμε το σκορ για τη ρεβάνς.”

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε συνεπώς τους ψηφοφόρους της ΝΔ: “Να πάμε να ψηφίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό στις κάλπες της 25ης Ιουνίου για τον απλούστατο λόγο -έχετε δει και εσείς την αριθμητική του εκλογικού νόμου- ότι μπορεί, αν έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας. Γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη Δευτέρα των εκλογών, η χώρα θα έχει επιτέλους μία σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.”

Δήλωσε επίσης: “Βλέπω σε όλη την Ελλάδα αυτό το πλατύ «γαλάζιο ποτάμι» στο οποίο συντάσσονται όχι μόνο παραδοσιακοί φίλοι της ΝΔ, αλλά και νέοι φίλοι μας οι οποίοι ήρθαν μαζί μας. Αφενός γιατί μας επιβράβευσαν για τη δουλειά που κάναμε, αλλά αφετέρου γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμά μας και στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα.”

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μέχρι τις δεύτερες εκλογές θα μιλά για την αύξηση των μισθών, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη μείωση των φόρων.

“Εμείς θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος μέσα στην τετραετία και θα μειώσουμε και τα τεκμήρια κατά 30%”, δεσμεύτηκε, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί, καθώς και τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά με αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου.

“Έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους άλλους ότι δήθεν αυτοί είναι οι προοδευτικοί. Όχι, φίλες και φίλοι, η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη της χώρας είναι η ΝΔ. Διότι πάντα είχαμε χρέος να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και πάντα φυσικά ήμασταν εμείς αυτοί, φίλες και φίλοι, που δίναμε μεγάλη έμφαση στα εθνικά ζητήματα”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

“Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και μόλις χθες το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Διότι τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο”, ανέφερε και υποστήριξε ότι: “Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία ΝΔ, για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα”.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης: “Σε όσους ισχυρίζονται, ακόμα και σήμερα, ότι «δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία παντοδύναμη» -είναι το καινούριο αυτό τροπάριο το οποίο ακούμε από την αντιπολίτευση- τους απαντώ πολύ απλά με μία φράση: παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός αποφασίζει τελικά, αυτός δίνει την εξουσιοδότηση σε αυτούς οι οποίοι θα τον κυβερνήσουν την επόμενη μέρα και δεν νοείται κανείς να αμφισβητεί τη βούλησή του.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα