Ποια μεγάλα έργα πήραν οι 5 κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας το 2022

Ποια μεγάλα έργα πήραν οι 5 κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας το 2022
Εργασίες υπογειοποίησης ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ INTIME NEWS

Αρκετά ήταν και τα έργα που ξεκίνησαν στον τομέα της ενέργειας. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα ήταν και εκείνο του Σταθμού Συμπίεσης Αμπελιάς που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ.

Μεγάλα και σημαντικά έργα υπογράφτηκαν το 2022 και τα περισσότερα κατέληξαν σε έναν από τους 5 μεγάλους ομίλους του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας. Η χρονιά ήταν παραγωγική και ως εκ τούτου η πίτα μεγάλωσε και μαζί τα ανεκτέλεστα των μεγάλων εγχώριων παικτών.

Στα οδικά έργα έχουμε την εκκίνηση του Πάτρα-Πύργος από ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ. Επίσης έχουμε το flyover που υπεγράφη πριν λίγες ημέρες με αναδόχους τους ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ. Επίσης η ΑΚΤΩΡ ανέλαβε το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ από Νεάπολη μέχρι Άγιο Νικόλαο.

Εξίσου σημαντικά οδικά έργα που υπεγράφησαν μέσα στο 2022 ήταν το: Δράμα-Καβάλα (ΙΝΤΕΡΚΑΤ-ΤΕΚΑΛ), η παράκαμψη Πυθαγορείου, η Σήραγγα Κλεισούρας (ΑΚΤΩΡ), η Περιφερειακή Οδός Αλεξανδρούπολης (ΤΕΚΑΛ), η παράκαμψη Προβατώνα (ΑΚΤΩΡ), η παράκαμψη Νικόπολης Πρέβεζας, τα έργα οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, το οδικό τμήμα Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, η ολοκλήρωση του Μεγάλου Δακτυλίου Ιωαννίνων, το τμήμα Τρίκαλα-Καραβοπόρος κ.α.

Στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα ΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πήραν τα έργα ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη και την ολοκλήρωση της νέας γραμμής Αίγιο-Ρίο. Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ανέλαβε την ηλεκτροκίνηση στο Λάρισα-Βόλος και τη Β` φάση του σταθμού Λαρίσης ενώ η ΑΒΑΞ πήρε τα έργα σηματοδότησης στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη (με Alstom) και ηλεκτροκίνησης στο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα.

Τα υπόλοιπα νέα έργα

Σημαντικές νέες συμβάσεις είχαμε και σε άλλα πεδία. Για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Χίου, για την επέκταση του Αμαξοστασίου Τραμ στο Ελληνικό, για τις Μονάδες Απορριμμάτων σε Σητεία και Χερσόνησο (Κρήτη).

Στα αντιπλημμυρικά έργα είχαμε την υπογραφή των συμβάσεων για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (ΑΚΤΩΡ), τα αντιπλημμυρικά στο Λουτράκι και τη Διευθέτηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Αρκετά ήταν και τα έργα που ξεκίνησαν στον τομέα της ενέργειας. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα ήταν και εκείνο του Σταθμού Συμπίεσης Αμπελιάς που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ.

Στα δίκτυα φυσικού αερίου είχαμε νέες συμβάσεις για την επέκταση σε Χαλκίδα-Θήβα, Σέρρες-Κιλκίς και Ιωάννινα. Πολύ σημαντικό είναι και το έργο για το FSRU Αλεξανδρούπολης (ABAΞ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα