ΤΕDxKalamata - "Brave New World"

ΤΕDxKalamata - "Brave New World"

Η γενναιότητα κάνει τη διαφορά και η Καλαμάτα δείχνει το δρόμο. Έρχεται το δεύτερο TEDxKalamata στις 27 Ιουλίου. Ποιοι θα είναι οι ομιλητές

Ανοίγουμε τις πόρτες της πόλης σε έναν γενναίο νέο κόσμο, με το δεύτερο TEDxKalamata που θα φέρει τον τίτλο "Brave New World" και θα φιλοξενηθεί στις 26 Ιουλίου στο Κάστρο της Καλαμάτας και στις 27 Ιουλίου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Brave New World είναι το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιείται σε αρχαιολογικό χώρο! Στα πρότυπα της λειτουργίας του Εκκλησιαστηρίου, δίνουμε ζωή στον χώρο, που οι πολίτες της Αρχαίας Ελλάδας μοιράζονταν τις ιδέες τους για την πολιτική, τη φιλοσοφία, την τέχνη και την επιστήμη. Εκεί από όπου ξεκίνησαν ιδέες και ιδεώδη να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας ουσιαστικά τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Σήμερα, ο κόσμος αλλάζει και πάλι. Είναι επιτακτική ανάγκη να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτές τις αλλαγές, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που τις υποκινούν και δίνουν το στίγμα της νέας εποχής, να συζητήσουμε μαζί τους για το πως μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες σε μια πόλη και μια κοινωνία.

18 ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και οραματιστές, από επτά χώρες, θα παρουσιάσουν και θα προτείνουν τρόπους ένταξης βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων ιδεών σε μία νέα θαρραλέα πόλη, που μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα και το σημείο αναφοράς της Μεσογείου. Ένα κέντρο που θα εκφράζει την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας νέας εποχής. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλητών εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxKalamata μπορείτε να βρείτε στο www.tedxkalamata.com

Το TEDxKalamata σε αριθμούς:

• 2 βραδιές, 26 & 27 Ιουλίου

• 26/07 στο Κάστρο Καλαμάτας & 27/07 στο Εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης

• 18 ομιλητές από 8 χώρες / 9 ομιλίες κάθε βραδιά

• 50 εθελοντές

ΤΕDxKalamata -

Σχετικά με το ΤΕDxKalamata

To TEDxKalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 20 νέων, που φιλοδοξούν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Πιστεύει στη δυναμική της πόλης, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Τον Δεκέμβριο του 2012, η Καλαμάτα έγινε η πρώτη πόλη της ελληνικής περιφέρειας που διοργάνωσε TEDx, με όραμα την ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Σχετικά με το ΤΕD

Το TED (Technology, Entertainment, Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις ‘Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν’. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμό.

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το "x"δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

(Πηγή: www.ted.com)

SHARE:

24Media Network